OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / OSAOlla laaja kattaus henkilöstökoulutuksia

OSAOlla laaja kattaus henkilöstökoulutuksia

OSAOlla laaja kattaus henkilöstökoulutuksia

Reijo Haapalahti palasi OSAOn aikuiskoulutusjohtajaksi 1.8. Hän toimi välissä muutamia vuosia yksikönjohtajana OSAOn Myllytullin yksikössä.

OSAO tarjoaa työnantajille laajan kattauksen henkilöstön kolmen päivän lakisääteiseen koulutukseen. Sopivan paketin räätälöinti onnistuu nettisivujen kautta.

Oman ammatillisen osaamisen kehittäminen on tärkeää jokaiselle työntekijälle. Vuoden alusta voimaan tulleen osaamisen kehittämisen toimintamallin mukaan työnantajat voivat nyt saada verovähennystä henkilöstön kouluttamisesta.

Yli 20 hengen yrityksissä henkilöstölle täytyy lain mukaan tehdä vuosittainen koulutussuunnitelma. Verovähennys koskee yritykselle tulevia koulutuskustannuksia. Vähennys on 50 prosenttia koulutuspäivän keskipalkasta sivukuluineen. Hyödyn saa, kun koulutus mitoitetaan niin, että se on vähintään yhden ja enintään kolmen päivän mittainen koulutus per henkilö.

– Toivottavasti työnantajat eivät kuitenkaan katso vain verohyötyä, vaan ennen kaikkea henkilöstön osaamisen kehittämistä. Tarjonta on erittäin laajaa ja koulutus voi olla hyvinkin monimuotoista. Koulutuksen täytyy liittyä nykyisiin tai entisiin työtehtäviin. Työnantaja voi tarjota koulutusta koko henkilöstölle tai yhdelle henkilölle, kertoo OSAOn aikuiskoulutusjohtaja Reijo Haapalahti.

Pääpaino henkilöstön kehittämisessä

Yritykset voivat joko järjestää koulutuksen itse tai hankkia sen ulkopuolisilta. OSAOlla on tarjolla vahva paketti monenlaisia koulutuksia aina ammatti- ja erikoisammattitutkinnoista täydennys- ja lyhytkoulutustarjontaan.

– OSAOlla on erittäin laaja koulutustarjonta, jota voi tarkastella ja siihen ilmoittautua nettisivujen kautta. Usein koulutussuunnitelman teko lähtee kuitenkin yrityksen tarpeesta. Me voimme sen mukaan räätälöidä sopivan koulutuspaketin, kertoo Haapalahti.

OSAOssa pystytään hyödyntämään lakisääteinen henkilöstökoulutus kannattavasti ja kehittämään henkilökunnan ammattitaitoa nykyisissä ja tulevissa työtehtävissä.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

2 syyskuuta 2014

Tunnisteet: henkilöstökoulutus, kehittäminen, koulutussuunnitelma, osaaminen,

Kommentointi