OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / OSAOn koulutuskokeilusta välinehuoltajia

OSAOn koulutuskokeilusta välinehuoltajia

OSAOn koulutuskokeilusta välinehuoltajia

Antti Juntunen opiskelee välinehuoltajaksi. Koulutus on uusi OSAOn tarjonnassa.

Välinehuoltajan ammatissa houkuttelee tarkka työ ja rauhallinen työympäristö.

Kokki Antti Juntunen on tottunut kiireiseen työympäristöön. Siksi opiskelijan arki on tuntunut uuteen ammattiin kouluttautuvalta Juntuselta verkkaiselta. Kouluttautuminen välinehuoltajaksi kestää kaksi vuotta, josta ensimmäiset kuusi kuukautta ovat nyt takana.

– Aiempaan vuorotyöhön verrattuna on ihanaa, kun voi olla kotona perheen kanssa. Muutenkin opiskelu on hyvin erilaista verrattuna siihen, kun viimeksi kävin koulua 2000-luvun alussa. Nykyään lähes kaikki tehdään tietokoneella ja tietoa etsitään itse sen sijaan, että vain kuunneltaisiin opettajaa, Juntunen kertoo.

Kahdenkymmenen hengen ryhmästä 15 on naista ja loput viisi miehiä. Aikuisopiskelijoilla on laaja ikähaarukka ja heidän taustansa vaihtelevat aina ravintola-alalta IT-alaan.

Yhteishaussa 16 yo-paikkaa

OSAO aloitti viime syksynä välinehuoltoalan perustutkinnon koulutuskokeilun, jolla pyritään vastaamaan sosiaali- ja terveysalan uusiin osaamisvaatimuksiin. Kevään yhteishaussa tutkintoon on haussa 16 opiskelupaikkaa ylioppilaille.

Koska sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenne ja työtehtävät ovat muuttumassa, tarvitaan erityisesti välinehuollossa entistä syvällisemmin ammattinsa osaavia työntekijöitä. Lisäksi on tärkeää, että he pystyvät erikoistumaan uusiin työtehtäviin erilaisissa toimintaympäristöissä.

– Koska olemme koulutuskokeilu, opinnot elävät koko ajan. Olemme tienneet sen alusta asti. Harjoittelumme siirtyivät keväästä syksyyn, mutta onneksi meillä ehti olla yksi harjoittelujakso ennen joulua.

Tarkkaa työtä

Juntunen teki työssäoppimisjaksonsa urologisella osastolla. Siellä hän pääsi näkemään mitä työ tulee olemaan. Hän kehuu kokemusta motivoivaksi ja avartavaksi.

– Siinä pääsi näkemään mitä tämä työ tulee olemaan. Se kyllä lisäsi entisestään motivaatiota opiskeluun. Se oli erityisen hyvä varsinkin tällaiselle käytännön ihmiselle, joka oppii tekemisen kautta. Kokemus sai ymmärtämään, miksi asioita käydään teoriassa läpi, Juntunen summaa.

Tulevaisuudessa Juntunen toivoo saavansa töitä jossakin pienemmässä yksikössä, jossa voi perehtyä erityisosaamiseen. – Pikkutarkka työ vaatii tekijältään korkeaa työetikkaa, joten suurpiirteisille henkilöille ammattia ei kannata suositella, Juntunen sanoo.

OSAOn Kontinkankaan yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla välinehuoltajan lisäksi seuraavat tutkinnot: lähihoitaja, lääketeknikko ja perustason ensihoidon koulutuskokeilu. Yhteishaku on 24.2. – 17.3.2015.

Teksti: Saara Kärki ja Marsa Jurvakainen
Kuva: Jouni Ylisuutari

Hakijalle »

OSAO Kontinkankaan yksikkö »

20 helmikuuta 2015

Tunnisteet: koulutuskokeilu, välinehuolto, yhteishaku,

Kommentointi