OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Osekk 20 vuotta

Osekk 20 vuotta

Osekk 20 vuotta

Osekkin yhtymäkokouksen puheenjohtaja Suvi Lindén ja kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk täyttää tänä vuonna 20 vuotta. Sinä aikana Osekkin koulutuspalveluita tarjoava OSAO on noussut Suomen ammattiopistojen kärkeen.

Osekkin 20-vuotisjuhlia vietettiin 12.11.2015 Oulun Radisson Blu -hotellissa. Juhlaan osallistui noin 400 kutsuvierasta. Kuvia juhlasta »


Osekk 20 vuotta

Koulutuskuntayhtymä Osekkin perustaminen ja vuonna 2005 toimintansa aloittanut OSAO ovat mahdollistaneet yhtenäisen ja vaikuttavan kouluttajan syntymisen Pohjois-Suomeen.

Osekkin yhtymäkokouksen puheenjohtaja Suvi Lindén tietää, että muutos on vaatinut vuosien aikana paljon raakaa työtä. Yhdistyminen avulla Osekk pääsi kehittymään siksi mitä se nyt on. Aluksi kuntayhtymään kuuluivat niin ammattikorkeakoulu kuin ammattiopisto. Valtiontason muutoksen myötä ammattikorkeakoulu yhtiöitettiin vuonna 2014.

– Se oli sinänsä harmi, sillä olimme onnistuneet toimimaan hyvänä kokonaisuutena. Muuten olemme saanet toimia aika onnellisten tähtien alla. Meillä on ollut oikeanlaiset vetäjät oikeaan aikaan ja olemme voineet kehittää toimintaamme hyvien johtajien kanssa, Lindén summaa.

Osekk teki parhaan pedagogisen tuloksensa tänä vuonna. Samaan aikaan julkisen sektorin leikkaukset vaikuttavat ja palveluita täytyy tarkkailla uudelleen. Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi uskoo, että työssäoppimisen määrä tulee kasvamaan. Se ei silti tarkoita opettajan työn vähenemistä, vaan uusia joustavampia malleja. Kiinteistöjen käyttöä tullaan tiivistämään ja työskentely-ympäristöihin panostamaan.

– Oulussa ja Oulun seudulla riittää opiskelijoita. Pitää osata tehdä oikeita koulutusvalintoja. Uskon, että vuonna 2020 meillä on 13 000 opiskelijaa (nyt 11 000). Opiskelusta tulee entistä työelämäläheisempää ja kansainvälisempää, Paloniemi kertoo.

Osekk järjestää juhlavuoden kunniaksi yhteisen juhlan henkilöstölle, sidosryhmille ja luottamushenkilöille. Opiskelijoille tarjotaan tavallista runsaampi lounas sekä kakkukahvit.

Suurin osa OSAOsta valmistuvista työllistyy Pohjois-Pohjanmaalle ja Pohjois-Suomeen. Isolla toimijalla on mahdollisuus tarjota kunnon resurssit muun muassa metsäkoneenkuljettajille ja muille raskaiden alojen ammattilaisille.

– Lähtökohtana oli 12 oppilaitosta ja me olemme onnistuneet löytämään yhteisen tahtotilan. Toivoisin, että seuraavaksi olisimme koko maan johtava oppilaitos digitaalisten oppimisympäristöjen käytössä. Lisäksi toivon, että osaisimme ottaa turvapaikanhakijoiden koulutuksen osaksi tehtäväämme. Tällä hetkellä lähdetään jäykistä lähtökohdista, joissa opetusta ei saa, jos kielitaito ei riitä. Voisimme kouluttaa eri tasoilla ja luopua kielitaitovaatimuksista, Lindén sanoo.

Osekkin verkkosivuille »


teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

9 marraskuuta 2015

Tunnisteet: #juhlavuosi, #tulevaisuus,

Kommentointi

Osekk 20 vuotta! Onnittelut!

Osekki on monessa asiassa edelläkävijä maamme toisen asteen ammattioppilaitoksista. Tietysti menestyminen on yhteydessä opettajien sitoutumisesta työhönsä. Mutta menestymisen edellytyksenä on uudistuksia etsivä, rohkea ja ennakkoluuloton hallinto.

Parhainta menestystä tulevaisuustyölle ja uusille avauksille!

Martti Pietilä - 15 marraskuuta 2015 klo 22.57