OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Paloturvallisuuden voi tarkistaa kännykällä

Paloturvallisuuden voi tarkistaa kännykällä

Paloturvallisuuden voi tarkistaa kännykällä

Turvallisuusvalvojiksi opiskelevat Santeri Gummerus ja Kalle Lax suorittavat kiinteistöön omatoimista palotarkastusta mobiilisovelluksen avulla.

Turvallisuusalan koulutuksessa Limingassa hyödynnetään opiskelijoiden kehittämää mobiilijärjestelmää. Sen avulla palotarkastuksen voi tehdä kätevästi omalla kännykällään.

Paloturvallisuus on tärkeätä meille jokaiselle, sillä Suomessa syttyy joka päivä noin yhdeksän asuntopaloa. Varsinkin kotien paloturvallisuudesta tulee pitää huolta, sillä yleisin palojen syttymissyy on huolimattomuus. Limingassa koulutettavat turvallisuusvalvojat ovat saaneet työvälineekseen koulun entisten opiskelijoiden kehittämän mobiilipalotarkastuksen.

– Osoitteesta palotarkastus.fi löytyy kaikille avoin, ilmainen järjestelmä, jonka avulla voi tehdä oman kotinsa tarkastuksen. Opiskelijamme käyttävät sitä muun muassa alkutarkastuksen tekemiseen. Järjestelmää voi käyttää tabletilla, tietokoneella sekä kännykällä. Se on kätevää, sillä puhelin löytyy jokaiselta opiskelijalta, opettaja Pekka Tuukkanen kertoo.

Raportti kertoo parannuskohteet

Järjestelmä selvittää kohteen paloturvallisuuden tason. Vastaamalla selkeisiin ja monipuolisiin kysymyksiin ohjelma pystyy antamaan raportin, jossa näkyvät myös parannusta vaativat seikat. Raportin voi halutessaan liittää asunnon huoltokirjaan.

– Samalla he saavat käyttökokemuksia, joiden avulla palvelua voidaan kehittää edelleen. Opiskelijat ovat ottaneet tämän innolla vastaan, sillä järjestelmä tuottaa raportin itse tarkastuksen aikana ja näin vähentää kaksinkertaista työtä, opettaja Ilari Alatalo sanoo.

Työssä tarvitaan älliä

Alatalon ja Tuukkasen mukaan turvallisuusvalvojan opetuksessa ollaan viime vuosina panostettu käytännönläheisyyteen. Koulutuksessa on kuunneltu kentän toiveita ja pyritty luotsaamaan opiskelijoista hyviä aihioita työelämän tarpeisiin.

Liminkaan saapuu opiskelijoita pitkin Suomea aina Helsingistä käsivarteen saakka. Nykyään noin yksi kolmasosa opiskelijoista on naisia. Vielä kymmenen vuotta sitten heitä oli vain yhdestä kahteen.

– Monesti luullaan, että turva-alalla työskentelevät ovat isoja ja hyväkuntoisia kavereita. Täällä tärkein ominaisuus on kuitenkin järki. Sitä tarvitaan enemmän kuin lihasta, Tuukkanen summaa.

OSAOn Limingan yksikössä on kevään yhteishaussa haettavana turvallisuusvalvojan perustutkinto. OSAOn Limingan ja Kempeleen yksiköt yhdistettiin hallinnollisesti maaliskuun 2015 alusta. Yhteishaku on 24.2. – 17.3.2015.

Tee oman kotisi palotarkastus osoitteessa www.palotarkastus.fi

Lue lisää turvallisuusvalvojan koulutuksesta »


Teksti: Saara Kärki ja Marsa Jurvakainen
Kuva ja video: Jouni Ylisuutari

2 maaliskuuta 2015

Tunnisteet: Liminka, paloturvallisuus, turvallisuusvalvoja, yhteishaku,

Kommentointi