OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Puu kiehtoo sahateollisuuden opiskelijaa

Puu kiehtoo sahateollisuuden opiskelijaa

Puu kiehtoo sahateollisuuden opiskelijaa

Kontiotuotteen kuivaamohoitaja Lasse Riepula ja työnjohtaja Mika Timonen.

Näyttötutkinto sopii erinomaisesti Kontiotuotteella työskentelevälle kuivaamohoitajalle.

Kontiotuotteen tehtaalla Pudasjärvellä tuoksuu puu. Se ei ole ihme, sillä yhtiö tuottaa vuodessa yli 2000 kappaletta hirsirakennuksia niin Suomeen kuin maailmalle. Vuodesta 2007 tehtaalla on työskennellyt Lasse Riepula, joka on juuri suorittanut prosessihoitajan tutkinnon OSAOn Pudasjärven yksikössä oppisopimuksella.

– Opintoihin kuului välillä koulupäiviä, mutta suurimman osan opiskelusta pystyi suorittamaan työn ohessa, Riepula sanoo.

Nykyisessä työssään kuivaamohoitajana Riepula pääsee hyödyntämään myös aiempia opintojaan sähköalalta sekä hirsirakentamisesta.


Opinnoissa siirtyy tietotaito

Aikuisopiskelijoille suunnatun näyttötutkinnon periaatteena on asiakaslähtöisyys. Kontiotuotteella pyritään jatkuvan kehityksen malliin. Sitä käytetään myös Riepulan työssä, jossa toimintatapoja tarkkaillaan ja niitä pyritään tarvittaessa parantamaan.

– Toivomme, että jatkuvan kehityksen mallista tulisi käsite. Meillä on paljon työharjoittelijoita OSAOsta, olemmehan sopivasti tässä vieressä. Lassen tapauksessa oppisopimus on juuri oikea vaihtoehto, sillä noin erityistä työtä on vaikea opettaa missään muussa paikassa tai tavalla kuin oppisopimuksena. Siinä tietotaito pääsee siirtymään suoraan eteenpäin, työnjohtaja Mika Timonen Kontiotuotteesta kertoo.

Riepula on tekemisissä puun kanssa niin töissä kuin vapaa-ajalla. Hän on nimittäin rakentanut perheelleen hirsitalon Kipinään.

– Puu on aina ollut mielenkiintoinen materiaali ja minua kiehtoo sen muokattavuus, Riepula kertoo.

Uskottava se on, sillä useamman vuoden ajan hän teki ensin aamut omaa kotia ja tuli illaksi hirsitehtaalle töihin.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

10 kesäkuuta 2015

Tunnisteet: #prosessinhoitaja, #Pudasjärvi, #puu, #sahateollisuus,