OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Puutarha-ala houkutteli Hannan Kempeleeseen

Puutarha-ala houkutteli Hannan Kempeleeseen

Puutarha-ala houkutteli Hannan Kempeleeseen

Hanna Tolonen vaihtoi lukion puutarha-alan opintoihin. Tänä keväänä hän valmistuu kolmoistutkinnolla

Hanna Tolonen, 21, valmistuu keväällä Kempeleen-Limingan yksiköstä kukka- ja puutarhakaupan puutarhuriksi, ylioppilaaksi sekä hän on suorittanut lukion oppimäärän. Hanna on tehnyt siis kolmoistutkinnon. Nuori nainen ei selvästi kaihda haasteita, vaan pikemminkin kaipaa itselleen tekemistä.

– Pidän opiskelemisesta, laskemisesta ja lukemisesta. Sen lisäksi tykkään kukista ja käsillä tekemisestä. Saan siinä samalla toteuttaa myös taiteellista puoltani, Hanna kertoo.

Peruskoulun jälkeen Hanna kävi muutaman vuoden lukiota, kunnes tuli siihen tulokseen, ettei se ole häntä varten. Hän haki opiskelemaan OSAOon ja haluamallensa alalle. Samalla edessä oli muutto omaan asuntoon Kempeleeseen.

– Asun tässä ihan koulun vieressä, joten kulkeminen on kätevää. Yksin asuminen jännitti aluksi, mutta näin kolmen vuoden jälkeen se on jo ihan tavallista.

Ero lukio-opintojen ja ammattiopintojen välillä oli Hannalle mukava yllätys. Hän kehuu opintoja käytännönläheisiksi ja sopivalla tavalla rennoiksi. Aluksi nuori nainen ajatteli, ettei hän tee opettajan ehdottamaa kaksois- tai kolmoistutkintoa. Ajan kuluessa Hannalla kuitenkin heräsi ajatus, että ylioppilastutkinto voi avata sellaisia ovia, joita ammattitutkinto ei.

–Päätin sitten suorittaa kaksoistutkinnon, mutta koska minulla oli jo aika paljon lukio-opintoja, niin tein sitten samalla ne loppuun ja suoritan kolmoistutkinnon.

Onhan siinä tietenkin ollut tekemistä, mutta opettajat ovat olleet ymmärtäväisiä ja kannustavia. Itsellä pitää olla kunnon motivaatio, Hanna toteaa.

Hanna suosittelee kukka- ja puutarhakaupan opintoja kaikille, jotka tykkäävät tehdä töitä käsillään, jotka pitävät kauneudesta ja joilla on kärsivällisyyttä. Itse hän pitää siitä, että saa valmistuttuaan suoraan ammatin. Silti tulevaisuudessa Hannan tie vienee myös jatko-opintoihin.

– Olen miettinyt, että hakisin opiskelemaan fysiikkaa yliopistoon, mutta en ole tehnyt vielä mitään päätöksiä. Valmistaudun nyt ensin tuleviin ylioppilaskirjoituksiin, Hanna summaa.

Oulun seudun ammattiopistossa Kempeleessä on kevään yhteishaussa tarjolla puutarhurin lisäksi seuraavat tutkinnot: kokki, autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. Yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017. Aikuisten haku aina.

Tutustu puutarhurin tutkintoon >>

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

10 helmikuuta 2017

Kommentointi