OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Sähköasentaja pääsi heti töihin

Sähköasentaja pääsi heti töihin

Sähköasentaja pääsi heti töihin

Toukokuussa sähköasentajaksi valmistuva Jyri Jacobson tekee kaapelointitöitä kerrostalotyömaalla.

Jyri Jacobson kehuu sähköalan opintoja OSAOn Pudasjärven yksikössä. Hän onnistui nappaamaan työpaikan omalta työssäoppimisjaksoltaan.

Juuri sähköasentajaksi valmistuva Jyri Jacobson, 24, on syystäkin tyytyväinen. Hän työllistyi omalle alalle jo ennen lukukauden päättymistä. Rovaniemeltä kotoisin oleva Jacobson opiskeli sähköalan perustutkinnon Pudasjärven yksikössä. Opiskelupaikkaansa hän kuvailee pieneksi ja rauhalliseksi.

– Siellä oli helppo keskittyä opintoihin. Koska yksikkö on pieni, saimme runsaasti henkilökohtaista opetusta. Sähköalalla opiskelu on mielenkiintoista ja vaihtelevaa, Jacobson kertoo.

Tie opintojen pariin vei isoveljen viitoittamana. Koska lukio-opinnot eivät sujuneet, Jacobson mietti mistä hän haluaisi itselleen ammatin. Sähköala houkutteli myös jatko-opintoja ajatellen. Tulevaisuudessa siintää ajatus sähköinsinöörin tai tieto- ja viestintätekniikaninsinöörin opinnoista.


Työn vaihtelevuus miellyttää

Aiemmin tänä vuonna Jacobson teki työssäoppimisjakson oululaisessa Sähkö-Arktia Oy:ssä. Sitä kautta hän pääsi heille myös töihin.

– Onhan se ihan mahtavaa saada työpaikka pidemmäksi aikaa, Jacobson riemuitsee.

Tällä hetkellä hän työskentelee kerrostaloasuntojen kaapeloinnissa. Niiden valmistuttua hän siirtyy seuraavaan kohteeseen. Parasta työssä on nähdä työnsä jälki. Jacobson suositteleekin alaa kaikille heille, jotka pitävät fyysisistä hommista ja haluavat nähdä työnsä tulokset nopeasti.

– Opiskellessa ei tarvitse myöskään lukea ihan liikaa. Se sopi minulle hyvin, hän naurahtaa.

Työelämä on vakuuttanut Jacobsonin siitä, että hän on omalla alallaan. Työn tekeminen on mukavaa, ja vaikka joskus olisi huonompia päiviä, lähtee hän aina mielellään töihin. Se, jos mikä, on varma merkki.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

27 toukokuuta 2015

Tunnisteet: #ammatti, #Pudasjärvi, #sähköasentaja, #työ,

Kommentointi