OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Se pärjää joka yrittää

Se pärjää joka yrittää

Se pärjää joka yrittää

Yksi yrittäjyyskisaan osallistuneista töistä oli lapsen kesälakki.

Valtakunnallista yrittäjän päivää vietetään vuosittain. Päivän tarkoitus on edistää yrittäjyyttä kaikilla toimialoilla. Päivään liittyen OSAOssa järjestettiin opiskelijoille ”Se pärjää joka yrittää”-kilpailu.

Se pärjää joka yrittää –kilpailuun Kontinkankaan yksiköstä valittiin Kaisa-Maria Luostarisen työ, joka on viikkokalenteri kehitysvammaiselle nuorelle. Kaisa-Marian tekemä viikkokalenteri on (40cmx100cm) metallipohjainen seinälle asetettava alusta, johon työntekijä päivittää magneettipohjaiset laminoidut kuvat tarkoituksenmukaiseen järjestykseen. Tekijä on kohdentanut työn kehitysvammaiselle nuorelle. Orientaation apuna on käytetty mm. laminoituja henkilökuvia ja kyseisen kehitysvammaisen omia toimintaympäristöjä. Viikkokalenteriin on liitetty yksityiskohtaiset käyttöohjeet.

Kontinkankaan yksikkö palkitsi myös toisen kyseiseen kilpailuun osallistuneen työn. Opiskelija oli suunnitellut ja toteuttanut kaksi kesälakkia noin vuoden ikäiselle lapselle. Lakeissa on huomioitu hiostamattomat materiaalivalinnat, silmien suojaaminen auringolta, helppo pestävyys, turvallisuus, käyttömukavuus ja ennen kaikkea se, että lakki pysyy päässä leikeissä.

Kilpailuun osallistuva työ saattoi olla tarina, video, valokuvakollaasi, sarjakuva, pelisovellus tai muu tuotos joka kuvasi opiskelijan omaa ammattialaa tai koulutyötä ja miten yrittäjyys näkyi siinä. OSAO palkitsi kaikkien yksiköiden parhaat työt rahapalkinnolla. Kilpailun suojelijana toimi rehtori Saija Niemelä-Pentti.

SOTE-kätköilyllä lisää historiatietämystä

Yrittäjän päivänä Kontinkankaan yksikössä järjestettiin myös SOTE-kätköilykilpailu. Kontinkankaan kampukselle yleisiin tiloihin oli piilotettu kirjekuoria, joissa oli Oulun sote-alan historiaan liittyviä kysymyksiä ja toimintaohjeet kilpailussa etenemisessä. Jokainen kuori sisälsi erilaisen kysymyksen. Kilpailun tarkoitus oli nostaa yrittäjyyttä esiin ja avata sote-alan historiaa Oulun alueella. Yrittäjän päivän aikana kaikki kirjekuoret löydettiin ja kaikkiin oli löydetty täsmälliset vastaukset. Jokainen kuoren löytäjä palkittiin.

Teksti: Kaisa Jämsä ja Veikko Vitikka

9 joulukuuta 2014

Tunnisteet: kilpailu, yrittäjyys,

Kommentointi