OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Tarita haaveilee pikkutarkasta työstä

Tarita haaveilee pikkutarkasta työstä

Tarita haaveilee pikkutarkasta työstä

Tarita opiskelee Pudasjärvellä toista vuotta sahaprosessinhoitajaksi, eikä ole vielä koskaan kokenut tylsää päivää koulussa.

Pudasjärvi tunnetaan Suomen hirsipääkaupunkina. Sieltä valmistuu OSAOn Pudasjärven yksiköstä sahaprosessinhoitajaksi myös Tarita Naumanen.

Tarita Naumanen tykkää monipuolisesta työstä, jossa ei vain istuta paikoillaan, vaan oikeasti tehdään asioita. Hän valitsi jo yläasteella teknisen työn tunnit, koska pitää puiden kanssa työskentelystä.

– Olen kiinnostunut näkemään, mihin kaikkeen pystyn ja mitä kaikkea voin tehdä omilla käsilläni. Opinnot täällä OSAOn Pudasjärven yksikössä ovat monipuolisia eikä kertaakaan ole täytynyt valittaa, ettei ole mitään tekemistä, Naumanen kertoo.

Tarita opiskelee Pudasjärvellä toista vuotta sahaprosessinhoitajaksi, eikä ole vielä koskaan kokenut tylsää päivää koulussa. Opinnot ovat vastanneet mielikuvia ja koulukaverit ovat mukavia. Tarita on kotoisin Taivalkoskelta, mutta muutti Pudasjärvelle opintojen alkaessa.

– Asuin ensimmäisen vuoden asuntolassa ja meillä oli tosi hyvä tunnelma. Aluksi kaikkia vähän jännitti uudet asiat, mutta pian tutustuimme ja muilta sai aina apua, jos sattui tarvitsemaan.

Nyt Tarita asuu omassa asunnossaan ja on tyytyväinen omaan rauhaansa. Hän suoritti syksyllä työharjoittelun pudasjärveläisessä yrityksessä Profin Oy:ssa. Työharjoittelu oli erittäin positiivinen kokemus ja kaikki ottivat hänet hyvin vastaan.

– Aina jos oli kysyttävää, minua neuvottiin ja autettiin. Olin töissä maalaamossa, jossa hion ikkunat ja ovet maalaamolle valmiiksi.

Valmistuttuaan Tarita olisi mielellään työpaikassa, jossa pääsisi tekemään pikkutarkkaa työtä ja pintakäsittelyä. Hän voisi nähdä itsensä myös muun muassa sahalla valvomassa koneita.

Vaikka Tarita on nainen miesvaltaisella alalla, hän ei ole kohdannut ennakkoluuloja. Niin opiskelijakaverit kuin opettajat ovat ottaneet hänet hyvin vastaan.

– Kaikki on ihan mahtavia tyyppejä, eikä sillä ole mitään merkitystä, että olen nainen, Tarita toteaa.

Alaa hän suosittelee kaikille heille, jotka haluavat olla puun kanssa tekemisissä ja jotka eivät pelkää vaativampaakin työtä.

– Jos päätyy vaikka sahalle valvomaan koneita, voi yksi virhe aiheuttaa isoja tuhoja. Siksi pitää olla valmis ottamaan vastuuta. Meillä on koulussa tosi hyvät puitteet ja hallilla kaikki tarpeellinen, mitä tällä alalla voi olla.

Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla sahateollisuuden prosessinhoitajan lisäksi seuraavat tutkinnot: hevostenhoitaja, matkailupalvelujen tuottajan, ratsastuksenohjaaja, lähihoitaja ja sähköasentaja. Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017. Aikuisten haku aina

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

1 helmikuuta 2017