OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Tieto- ja tietoliikennealan osaajia tarvitaan moninaisiin töihin

Tieto- ja tietoliikennealan osaajia tarvitaan moninaisiin töihin

Tieto- ja tietoliikennealan osaajia tarvitaan moninaisiin töihin

Tieto- ja tietoliikennealan opinnoista valmistuu joko ICT- tai elektroniikka-asentajaksi. Imu alalle on kova, sillä Petri Talsta ja Sevaan Zavan saivat töitä heti valmistuttuaan.

Petri Talsta valmistui viime vuonna OSAOn aikuiskoulutuksesta ICT-asentajaksi. Nyt hän työskentelee InspectorSec nimisessä sisäilmaosaamiseen erikoistuneessa yrityksessä. Petri pääsi töihin heti valmistuttuaan yhdessä samaan aikaan nuorisokoulutuksessa elektroniikka-asentajaksi opiskelleen Sevaan Zayan kanssa.

– Eräs opettaja puhui, että tänne olisi haku päällä. Haimme paikkoja ja molemmat saimme ne. Sillä tiellä olemme edelleen, Petri kertoo.

Petri on aikaisemmin työskennellyt rakennus- ja sähkötöiden parissa. Hän kuvaileekin opintojaan hyväksi lisäksi kaikelle sille, mitä hän jo ennestään osaa. Sevaan taas on aina ollut kiinnostunut elektroniikkahommista, joten ammatinvalinta oli helppo homma.

Aikuisopiskelijana ja nuoriso-opiskelijana Petrin ja Sevaanin opintopolut olivat hieman erilaiset. Petri pystyi tekemään kursseja päällekkäin ja haluamassaan tahdissa. Sevaanilla opinnot kestivät kolme vuotta ja etenivät perinteisen opintopolun tahtiin.

– Kaikkiaan opinnot kestivät noin 1,5 vuotta. Koin sen älyttömän joustavana, että sain tehdä kursseja yhtä aikaa, Petri summaa.

Kaksikko kehuu työn parhaaksi puoleksi sen monipuolisuutta, sillä pienessä firmassa töitä pääsee tekemään monipuolisesti. Yritys luo uusia laitteita ja toimintatapoja, jonka ansiosta työntekijätkin pääsevät mukaan toteuttamaan työtään parhaalla mahdollisella tavalla.

– Kun luomme uutta, ei ole kaavamaista tapaa miten joku juttu pitää tehdä. Tuotteessa pitää olla tietyt ominaisuudet, mutta olemme saaneet paljon vapautta sen toteuttamisessa, Petri summaa.

– Meillä on kaikilla aika spesiaali kolo, jossa toimia. Tässä saa paljon ideoita, joita pääsee toteuttamaan heti työssään.

Opinnot ovat antaneet eväät monipuoliseen työhön. Nykyisenä aikana lähes kaikissa vempeleissä on vempeleitä, joiden parissa kaksikko on opintojensa aikana työskennellyt. Elektroniikka- tai ICT-asentajan työkenttä on tästä syystä laaja.

Elektroniikka-asentajan opinnoissa perehdytään elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen. ICT-asentajan opinnoissa perehdytään tietokoneiden, palvelinjärjestelmien, tietoliikennelaitteiden ja -verkkojen asentamiseen ja ylläpitämiseen.

Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion tekniikan yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla elektroniikka-asentajan lisäksi seuraavat tutkinnot: artesaani, automaatioasentaja, kiinteistönhoitaja, ICT-asentaja, asentaja, kiinteistönhoitaja, koneistaja, laborantti, prosessinhoitaja, putkiasentaja, puuseppä, sähköasentaja ja talonrakentaja.

Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017. Aikuisten haku aina.

15 helmikuuta 2017

Kommentointi