OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Tiiasta tulee turvallisuusvalvoja

Tiiasta tulee turvallisuusvalvoja

Tiiasta tulee turvallisuusvalvoja

Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa sammutusmiestoiminta pilottikurssina. Tiia pääsi kurssille mukaan ainoana tyttönä.

Tiia Korkiakoski kehuu opintojaan Kempeleen-Limingan yksikössä ja suosittelee alaa kaikille jotka pitävät tekemisestä.

Tiia Korkiakoski opiskelee OSAOn Kempeleen-Limingan yksikössä turvallisuusvalvojaksi. Tiia päätti jo ala-asteella, että tämä on hänen alansa.

– Olin kuudennella, kun kuulin ensimmäisen kerran tästä koulusta ja päätin jo silloin, että haen tänne opiskelemaan yläasteen jälkeen. Olin ysillä tetissä paloasemalla ja se entisestään lisäsi kiinnostustani tälle alalle, Tiia kertoo.

Opinnot ovat vastanneet Tiian mielikuvia ja hän kehuu koulun ilmapiiriä erittäin hyväksi. Tiialle treenaaminen on todella tärkeää ja hän on saanut siihen apua muun muassa liikunnanopettajalta.

– Tänä vuonna oli ensimmäistä kertaa sammutusmiestoiminta pilottikurssina. Pääsin siihen mukaan ja olen todella tyytyväinen, että se tuli nyt, Tiia kertoo.

Tiia oli ainoa kurssille hyväksytty tyttö. Kunto- sekä fobiatestit olivat samat niin pojille kuin tytöille. Opettaja Pekka Tuukkanen kehuukin Tiian sinnikkyyttä ja kovaa kuntoa.

Hyväksytysti suoritettu sammutusmieskoulutus antaa kelpoisuuden toimia sammutus- ja pelastustehtävissä esimerkiksi teollisuus- ja laitospalokunnissa sekä sivutoimisissa- ja vapaapalokunnissa.

Koulutuksessa opiskellaan muun muassa sammutus- ja pelastustyötä, paineilmahengityslaitteen käyttöä pelastustoiminnassa, tieliikennepelastamista sekä pelastustoiminnassa korkealla työskentelyä. Tiia kehuu kurssin kouluttajaa ja koulun hyviä harjoitusalueita, joissa kurssi pääasiallisesti suoritettiin.

– Kurssista on tosi paljon hyötyä. Se auttaa myös, jos hakee töihin esimerkiksi teollisuuspuolelle vartijaksi. Kurssi kesti muutaman viikon ja lopuksi meillä oli loppukoe.

Tiia kuvailee itseään tekijäluonteeksi ja turvallisuusvalvojan työssä parasta onkin, kun pääsee joka päivä tekemään erilaisia asioita ja olemaan tekemisissä erilaisten ihmisten kanssa.

– Meillä on koulussa ihan tosi hyvä porukka. Ei ole vielä koskaan ollut sellaista päivää, etten olisi jaksanut nousta kouluun, Tiia kehuu.

Tulevaisuudessa Tiia haluaa käydä armeijan ja hakea mahdollisesti opiskelemaan Pelastusopistoon. Viimeksi sinne otettiin kaksi naista vuoden 2016 syksyllä.

Toisinaan Tiia törmää ennakkoluuloihin, eikä lyhyttä nuorta naista meinata ottaa tosissaan.

– Kun päätin hakea sammutusmieskurssille, jotkut kommentoivat, että sinäkö sinne meinaat hakea. Tai saatetaan kysellä, että miten sää jaksat ja miten tulet miesten kanssa toimeen. Mutta asenteella pärjää pitkälle. Olen osannut käyttää epäilyt hyödyksi ja saan siitä entistä enemmän voimaa treenaamiseen, Tiia nauraa.

Oulun seudun ammattiopistossa Limingassa on kevään yhteishaussa tarjolla turvallisuusvalvojan tutkinto. Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

13 tammikuuta 2017

Kommentointi