OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Tuleva yrittäjä nauttii käytännön oppimisesta

Tuleva yrittäjä nauttii käytännön oppimisesta

Tuleva yrittäjä nauttii käytännön oppimisesta

Tatu Liukko oppii paremmin töitä tekemällä kuin istumalla teoriatunneilla.

Oppisopimuskoulutus sopii Tatu Liukolle erinomaisesti. Toimelias nuori mies tahkoo opinnot kasaan vuodessa.

Tatu Liukko ehti opiskella muutaman päivän ennen kuin hän ymmärsi, ettei tieto- ja tietoliikennetekniikka ole häntä varten. Onneksi Liukolle kerrottiin juuri alkamassa olevasta oppisopimuksen ennakkojaksosta, johon hän päätti osallistua. Ennakkojakson aikana Liukko löysi Kate-Pro kattofirmasta oppisopimuspaikkansa. Hän työskentelee asiakashankkijana.

– Täytän elokuussa 18 vuotta ja silloin pääsen itse myymään. Odotan sitä innolla. Sitten työstä tulee haastavampaa, Liukko kertoo.


Oman tien kulkijoille

Oppisopimuskoulutus sopii Liukolle erinomaisesti. Toimelias nuori mies suorittaa opinnot vuodessa normaalin kahden ja puolen vuoden sijaan. Se vaatii tiukkaa työntekoa ja enemmän lähiopintopäiviä.

– Oppisopimuskoulutus sopii niille, jotka ovat oma-aloitteisia ja jotka eivät halua mennä samaa rataa kuin muut. Töitä ei saa pelätä. Tämä on hyvä malli, jossa ainakin itse opin paremmin kuin kuuntelemalla pelkkiä teoriatunteja, Liukko sanoo.

Tulevaisuus yrittäjänä

Tulevaisuudessa Liukkoa kiinnostaa yrittäjyys. Yrittäjän poikana hän on saanut alasta realistisen kuvan.

– Yrittäjänä on helppo asettaa tavoitteita. Kaikki on itsestä kiinni, niin menestymiset kuin epäonnistumiset. Jos asiat menee hyvin, voi onnitella itseään tai vaihtoehtoisesti syyttää itseään, Liukko summaa.

Omiksi vahvuuksiksi Liukko mainitsee luontaisen myyntihenkisyyden sekä suulauden. Hän on valmis laittamaan itsensä peliin, eikä päästä itseään helpolla. Tulevaisuuden suunnitelmatkin ovat selkeät, armeijan jälkeen hän pyrkii opiskelemaan Jyväskylään Tiimiakatemiaan. Siellä hän aikoo kouluttautua entistä paremmaksi yrittäjäksi.

Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta »

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

13 maaliskuuta 2015

Tunnisteet: ennakkojakso, oppisopimus,

Kommentointi