OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Työssäoppimisjakso työllisti vakipaikalle

Työssäoppimisjakso työllisti vakipaikalle

Työssäoppimisjakso työllisti vakipaikalle

Janna Alaye pääsee soveltamaan koulun oppeja saman tien työpaikassaan Lindexillä.

Opiskelija Janna Alaye työskentelee myyjänä vaateliike Lindexillä. Hän työllistyi työssäoppimisjakson päätteeksi ja sukkuloi nyt kahden toimen välillä.

Janna Alaye on saavuttanut sen, mihin moni nuori pyrkii: hänellä on vakituinen työpaikka. Alaye työskentelee myyjänä Oulun Ideaparkissa vaateliike Lindexillä, johon hän pääsi opintoihin kuuluvan työssäoppimisen kautta. Kymppiluokan harjoittelujaksolla hänelle valkeni, että hän haluaa opiskelemaan liiketaloutta. Nyt toisen vuoden asiakaspalvelun ja myynnin merkonomi-opiskelija yhdistää sujuvasti sekä työn että opiskelun. Onneksi bussilinjan toisessa päässä sijaitsee OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikkö ja toisessa päässä työpaikka.

- Kymppiluokalla opintoihimme kuului olla aina maanantai töissä. Silloin pääsin Lindexille ja se tuntui heti alusta asti oikealta työpaikalta minulle. Viime vuonna meillä oli merkonomiopintojen ensimmäisen työssäoppimisjakso ja päätin tehdä senkin Lindexillä. Tuolloin minua kehotettiin miettimään, että kannattaako mennä samaan paikkaan, jossa on jo ollut, Alaye kertoo.

Hänen intuitionsa piti kuitenkin paikkansa, sillä työssäoppimisjakson jälkeen edessä oli vakituinen työsopimus.

Organisointikykyä ja aikatauluja

Työn ja opintojen yhteensovittaminen vaatii sinnikkyyttä ja organisointikykyä. Alayen on mietittävä, missä välissä hän ehtii tekemään tehtävät ja kiireisinä päivänä jopa lounaan syöminen vaatii aikatauluttamista.

Työkokemuksesta on hyötyä myös opinnoissa. Teoriatehtävät saavat konkretiaa suoraan työmaailmasta ja oppeja pääsee kokeilemaan heti käytännössä.

– Jos tehtävä koskee vaikka asiakaspalvelutilannetta, niin mietin miten oikeasti, tekisin sen. Olen työssä järkevä ja pyrin selvittämään erilaiset tilanteet itse enkä heti soittele apua, Alaye sanoo.

Työhön pitää panostaa

Vahvuuksikseen Alaye mainitsee reippauden ja omatoimisuuden. Hän panostaa työhönsä ja keskittyy vain siihen töissä ollessaan. Opettaja Noora Schroderus pitää poikkeuksellisena työllistymistä ensimmäisen oppimisjakson jälkeen.

– Työssäoppiminen on melko lyhyt ja opiskelijat ovat nuoria, joten he eivät voi muun muassa tehdä kaikkia työvuoroja. On upeaa, että vakituinen työpaikka löytyy opintojen kautta, Schroderus sanoo.

Alaye kehottaa luottamaan omiin tuntemuksiinsa ja tekemään työnsä hyvin. Silloin ei tiedä, mitä seuraavaksi tapahtuu.

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla liiketalouden perustutkinto (merkonomi), kansainvälisen liiketalouden perustutkinto (merkonomi) ja tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (datanomi). Yhteishaku päättyy 17.3.2015.

Lue lisää:
www.osao.fi/hakijalle
Kaukovainion liiketalouden yksikkö »

Teksti: Saara Kärki ja Marsa Jurvakainen
Kuva: Jouni Ylisuutari

16 maaliskuuta 2015

Tunnisteet: kauppa, liiketalous, merkonomi, myyjä,

Kommentointi

Hyvä Janna!

Mahtavaa ,että on löytynyt mielekäs duunipaikka!Tsemppiä opintoihin!

Alppilan kamut - 17 maaliskuuta 2015 klo 11.24