OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Työturvallisuusosaaminen vahvaksi jo opintojen aikana

Työturvallisuusosaaminen vahvaksi jo opintojen aikana

Työturvallisuusosaaminen vahvaksi jo opintojen aikana

Kari Paso Eastman Chemical Company:sta tietää 36-vuotisen työuransa perusteella, miten tärkeää työturvallisuus on.

Valtakunnallinen yhteistyö painottaa työturvallisuutta jo opiskeluvaiheessa.

Kemian teollisuuden toimialakunta ja työturvallisuuskeskus (TTK) aloitti viime vuonna valtakunnallisen yhteistyön viiden suomalaisen oppilaitoksen kanssa. Pohjoisin niistä on OSAO. Kari Paso Eastman Chemical Company:sta tietää 36-vuotisen työuransa perusteella, miten tärkeää työturvallisuus on. Yhteistyöllä asian tärkeyttä halutaan välittää jo opintojen alkumetreille asti.
– Kun meille tulee työssäoppijoita, on heillä paljon opittavaa työturvallisuudesta. Toivomme, että yhteistyöllä tämä saataisiin entistä paremmaksi, Paso kertoo.
Paso on jo kymmenen vuoden ajan tehnyt yhteistyötä OSAOn kanssa työturvallisuusasioiden parissa. Alkanut valtakunnallinen yhteistyö on tähän luonnollinen jatkumo. Projektin tarkoitus on syventää tietämystä työturvallisuudesta kemian teollisuudessa.

Työ vaatii tarkkuutta

Koska alalla työskennellään vaarallisten aineiden kanssa, on tärkeää että pienet asiat tulevat tutuiksi alusta saakka. Myös oikean asenteen merkitystä ei voi liikaa painottaa.
– Jälkityöt ovat erittäin tärkeitä ja ne täytyy ottaa huomioon heti opintojen alusta saakka. Nuoret ovat hyviä kuuntelemaan, mutta huolellisuutta ja vastuullista asennetta tarvitaan vielä enemmän, Paso muistuttaa.
Oppilaitoksissa viimeinen vastuu on opettajalla ja työelämässä työnjohtajalla. Paso on vuosien aikana huomannut, että yhteistyö oppilaitosten kanssa tuo opiskelijoillekin pilkahduksen työelämästä ja sen vaatimuksista.

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

17 toukokuuta 2016

Tunnisteet: #työturvallisuus, #yhteistyö,