OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Uusi ura puun parissa

Uusi ura puun parissa

Uusi ura puun parissa

Heikki Kannisto aloitti rakennusrestauroinnin opinnot Pikisaaressa viime syksynä.

Heikki Kannisto vaihtoi 15-vuotisen kokemuksen IT-alalta rakennusrestauroinnin opintoihin. Parasta on omilla käsillä tekeminen ja konkreettisten tulosten saavuttaminen.

Heikki Kannisto ehti työskennellä IT-alalla yli kymmenen vuotta, kunnes vuonna 2013 alalla pyörineet yt-tuulet pistivät arjen uusiksi. Kannisto ei jähmettynyt paikoilleen, vaan ryhtyi auttamaan ystäväänsä rakennusprojektin parissa. Työ tuntui hyvältä ja omalta.
– Viime kesänä näin lehdessä ilmoituksen Pikisaaressa alkavasta rakennusrestauroinnin aikuiskoulutuksesta ja se tuntui itselleni mieluisalta koulutukselta. Suoriuduin pääsykokeista ja niinpä pääsin aloittamaan opinnot elokuussa.
Aikuiskoulutus kestää kaksi vuotta. Koulutus ei ole tavanomaista saneeraus- tai puusepän koulutusta, vaan opinnoissa paneudutaan myös säilyttämiseen, joka on aina ollut lähellä Kanniston sydäntä.

Kädentaidot kunniaan

Menneiden vuosien aikana Kannisto ehti tuijottaa näyttöpäätettä niin töissä kuin kotona. Silti mitään konkreettista ei jäänyt jäljelle. Myös jo karttuneet kädentaidot tuntuivat taantuvan.
– Aiempaa työtä väheksymättä, on se ihan eri asia naputtaa bittejä avaruuteen kuin tehdä jotain, jossa kädenjäljen näkee ja päivän päätteeksi syntyy valmista. Olen erittäin tyytyväinen koulutukseen. Opettajat ovat työhönsä vihkiytyneitä ja osaavia, eivätkä he epäröi antautua keskusteluihin meidän kanssamme.
Kannisto kehuu heidän aikuisopiskelijaryhmäänsä, jossa jokainen auttaa toista. Vaikka opiskelijoiden iät vaihtelevat parikymppisistä viisikymppisiin, hyväksyvät kaikki toisensa.

Käsityönä uutta ja vanhaa

Keväällä opinnoissa on edessä hirsisaunan rakentaminen. Siihen Kannisto pääsee ryhmänsä kanssa tekemään lohenpyrstösalvoksen. Sen opettelu onkin yksi hänen tavoitteistaan.
– Tulevaisuudessa haluaisin rakentamisen lisäksi kunnostaa rakennuksia. Vanhoja hirsiä vaihtamalla pystytään antamaan rakennukselle uusi elämä. Se olisi sitä työtä, joka hektisen it-uran jälkeen sopisi minulle.

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

19 maaliskuuta 2015

Tunnisteet: aikuiskoulutus, alanvaihto, käsityö, Pikisaari, rakennusrestaurointi, rakentaminen,

Kommentointi

rakennusrerstaurointi

Kiva artikkeli. kiitos.

marja - 19 lokakuuta 2015 klo 19.20