OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Vaatetusalan artesaani-koulutus aikuisille alkaa vihdoin Pikisaaressa

Vaatetusalan artesaani-koulutus aikuisille alkaa vihdoin Pikisaaressa

Vaatetusalan artesaani-koulutus aikuisille alkaa vihdoin Pikisaaressa

Opiskelija Mervi Vainion tekemä puvustus tanssiteokseen.

Käsi- ja taideteollisuusalan perustutkintoon valmistavan koulutuksen sisältöihin kuuluu mm. tuotesuunnittelua, pukeutumisen ja muodin historiaa, taideaineita sekä vaatteen kaavoittamista, kuosittelua ja valmistamista eri menetelmin.

Koulutus toteutetaan pääosin päiväopetuksena oppilaitoksen tiloissa, mutta osia tutkinnosta suoritetaan myös alan työpaikoilla. Koulutus käynnistyy elokuussa ja se kestää kaksi vuotta.

Koulutuksen aikana opitaan ammattia erilaisissa projekteissa sekä tekemällä aitoja asiakastöitä yrittäjämäisesti toimien. Opintoihin sisältyy malliston suunnittelua, puvustuksia erilaisiin produktioihin tai muotinäytöksen toteuttamista. Opiskelijan omat kiinnostuksen kohteet ohjaavat opintojen sisällön muodostumista. Työssäoppimista voi suorittaa erilaisissa vaatetusalan yrityksissä esim. ompelimoissa, teattereiden puvustamoissa tai vaatetussuunnittelijoiden apuna, kotimaassa ja ulkomailla.

Oppimisympäristö Pikisaaressa tarjoaa viihtyisät ja hyvät tilat sekä laitteet ammatin oppimiselle. Teemme yhteistyötä eri ammattialojen kanssa oppilaitoksen sisällä, mutta meillä on myös hyvät verkostot alueella toimivien yritysten kanssa.

Lisätietoja koulutuksesta:
opinto-ohjaaja Anu Virpi, p. 050 594 7641 tai anu.virpi@osao.fi ja
aikuiskoulutusvastaava Johanna Pelkonen, p. 050 575 1478 tai johanna.pelkonen@osao.fi

26 helmikuuta 2015

Tunnisteet: artesaani, ompelu, puvustus, tekstiili, vaatetus,

Kommentointi

Onko koulutus vielä olemassa?

Hei, onko kyseinen koulutus vielä ajankohtainen?

Olga Mikkola - 24 heinäkuuta 2019 klo 18.34

Vastauksena edelliseen

Tällaisenaan koulutusta ei enää järjestetä. Tutkintouudistuksen myötä valikoimastamme löytyy Tekstiili- ja muotialan perustutkinto, josta voi valmistua desingtekstiilien valmistajaksi, muotiassistentiksi tai mittatilausompelijaksi.

Lisää infoa löydät mm. täältä:
https://www.osao.fi/hakijalle/ammatilliset-perustutkinnot/designtekstiilien-valmistaja.html

OSAO - 06 elokuuta 2019 klo 15.43