OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Valokuvaharrastus houkutteli toivealalle

Valokuvaharrastus houkutteli toivealalle

Valokuvaharrastus houkutteli toivealalle

Essi harrastaa valokuvausta ja sitä kautta kiinnostui media-alan opinnoista.

Media-assistentiksi opiskeleva Essi Puuri työskentelee NY-yrityksessä ja näkee tulevaisuutensa media-alalla.

Essi Puuri, 17, opiskelee OSAOn Myllytullin-Pikisaaren yksikössä audiovisuaalisen viestinnän perustutkintoa. Essi oli ollut kiinnostunut media-alasta jo useamman vuoden, joten kouluttautuminen media-assistentiksi tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

– Harrastan valokuvausta ja sitä kautta kiinnostuin media-alan hommista. Olin aluksi menossa lukioon, mutta kun ysillä kuulin tästä, hain opiskelemaan ykkösvaihtoehtona ja pääsin.

Essi oli yksi yli 12:ta hakijasta, jotka opintoihin hyväksyttiin. Hakijoita oli yli kaksi sataa. Opinnot ovat vastanneet Essin mielikuvia ja hän on ollut erittäin tyytyväinen. Opintoihin kuuluu paljon itseopiskelua, mutta se ei häntä haittaa.

– Olen päässyt tekemään niitä asioita, joista olen kiinnostunut, mutta myös uusia asioita. Lisäksi olen saanut uusia kavereita, Essi kertoo.

Jo ensimmäisenä syksynä opiskelijoille kerrottiin NY-yrittäjyydestä. Kyseessä on ohjelma, jossa nuorille halutaan tarjota työvälineitä työelämätaitojen, yritteliäisyyden ja taloudenhallinnan opetukseen. Essi perusti syksyllä ystävänsä kanssa oman yrityksen Jees NY:n.

– Toteutamme media-alan palveluita asiakkaille. He ottavat yhteyttä kouluun ja opettajat vinkkaavat niistä meille. Me sitten olemme yhteydessä asiakkaihin ja sovimme heidän kanssaan itse työstä ja aikataulusta, Essi kertoo.

Yrityksen perustaminen ei ollut hänen mukaansa mikään hirveän suuri prosessi. Opiskelijat tekevät yrityssuunnitelman, johon kuuluu muun muassa yrityksen nimen päättäminen sekä tilin perustaminen.

– Onhan se mahtavaa, että pääsee tekemään niitä hommia, joista tykkää. Tästä saa myös runsaasti kokemusta asioista, joita mahdollisesti tulee aikuisena tekemään. Aluksi jännitti soittaa virallisia puheluita, mutta kaikki asiakkaat ovat olleet mukavia ja yhteistyöhaluisia.
Essi tykkää liikkua luonnossa ja kuvata sitä. Tulevaisuuden toiveammatti olisikin yhdistää valokuvaaminen esimerkiksi toimittajan töihin. Häntä voisi kiinnostaa myös muut opintoihin kuuluvat alat, kuten graafinen suunnittelu.

– Opinnot antavat monipuoliset eväät alalle. Aion jatkaa opintoja ammattitutkinnon jälkeenkin. Toki jos töitä tulisi heti, niin sitten paneutuisin niihin.

Kevään 2017 yhteishaussa tutkinnon uusi nimi on media-alan perustutkinto, mediapalvelujen toteuttaja.

Oulun seudun ammattiopiston Myllytullin-Pikisaaren yksikössä on yhteishaussa tarjolla media-alan toteuttajan tutkinnon lisäksi seuraavat ammatit: elintarvikkeiden valmistaja, leipuri-kondiittori, lihatuotteiden valmistaja, parturi-kampaaja, kokki, tarjoilija, matkailuvirkailija, kosmetiikkaneuvoja, kosmetologi, matkailupalvelujen tuottaja, elektroniikka-asentaja, ICT-asentaja, artesaani (osaamisalat jalometalliala, tekstiiliala, vaatetusala, rakennusrestaurointi) sekä vaatetusompelija. Lisäksi tarjolla on koulutuskokeiluna käynnistynyt tieto- ja tietoliikennetekniikan perustutkinnon hyvinvointiteknologian osaamisala.

Nuorten yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

teksti: Saara Kärki
kuva: Jouni Ylisuutari

29 joulukuuta 2016

Kommentointi