OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Yksilöllinen opintopolku auttaa valmistumaan etuajassa

Yksilöllinen opintopolku auttaa valmistumaan etuajassa

Yksilöllinen opintopolku auttaa valmistumaan etuajassa

Teemu Portaankorva (vas.) ja Santeri Luukinen valmistuivat OSAOn Haukiputaan yksiköstä puoli vuotta etuajassa yksilöllisen opintopolun ansiosta.

Henkilökohtaisen opintopolun ja laajennetun työssäoppimisen avulla on mahdollista valmistua puolikin vuotta ennen tavoiteaikaa.

Santeri Luukinen ja Teemu Portaankorva ovat valmistuneet ajoneuvoasentajiksi OSAOn Haukiputaan yksiköstä puoli vuotta tutkinnon tavoiteaikaa aikaisemmin. Molemmat opiskelivat yksilöllisen opintopolun avulla.

– Minun ei tarvinnut osallistua yhteisiin aineopintoihin, sillä olen aikaisemmin opiskellut puusepäksi sekä vartijaksi. Työssäoppimiseni tapahtui ensimmäisessä yrityksessä, josta hain paikkaa. Sittemmin pääsin tänne Dynotest Centeriin työntekijäksi, Teemu kertoo.

Santeri on ensimmäinen opiskelija, joka on valmistunut OSAOsta ajoneuvoasentajaksi alle 18-vuotiaana. Virallinen valmistuminen tapahtui lokakuussa ja nyt hän odottaa asevelvollisuuden alkamista.

– Lähden tammikuussa Rovaniemelle ja toiveissani olisi, että pääsisin siellä raskaan kaluston pariin, Santeri kertoo.

Santeri ja Teemu suosittelevat hakemaan työssäoppimispaikkaa menemällä käymään itseä kiinnostavassa työssäoppimispaikassa.

– Paljon on kiinni siitä, miten itsensä esittelee ja millaisella asenteella tulee paikalle, Teemu sanoo.

Nopeaan opiskeluun ja tehokkaaseen tutkinnon saamiseen on vaikuttanut eniten oma motivaatio. Teemu kokee, että kiinnostus itse opiskelua kohtaan on suurempi kuin nuorena aikaisemmissa opinnoissa.

– Minulla tulee harrastettua autoja, eikä uuden ammatin hankkiminen tuntunut raskaalta. Olen ollut tyytyväinen päätökseen ja tykkään tästä työstä, Teemu kertoo.

– Olen niin omistautunut autoille, ettei opiskelu edes tuntunut koulunkäynniltä. Kun tykkää siitä mitä tekee, niin sitä on mukava tehdä, Santeri jatkaa.

Molemmat nuorista miehistä ovat opiskelun ohessa työstäneet omia autojaan, joten harjoitus ei ole loppunut kesken.

Jos Santeri pääsee armeijassa työskentelemään raskaan kaluston parissa, hän toivoo pääsevänsä logistiikka-alan töihin Teemu viihtyy hyvin työpaikassaan, jossa pääsee tekemään sitä mistä pitää.

OSAOn Haukiputaan yksikössä on kevään yhteishaussa tarjolla ajoneuvoasentajan lisäksi seuraavat tutkinnot: autokorinkorjaaja, automaalari, lattianpäällystäjä, maalari, parturi-kampaaja, kokki, tarjoilija, maarakennuskoneenkuljettaja, talonrakentaja ja sähköasentaja. Yhteishaku on 21.2. – 14.3.2017.

Tutustu ajoneuvoasentajan perustutkintoon >>

Teksti: Saara Kärki
Kuva: Jouni Ylisuutari

14 joulukuuta 2016

Kommentointi