OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Jutut / Ylioppilaat ja aikuiset hakevat erillishaun kautta

Ylioppilaat ja aikuiset hakevat erillishaun kautta

Ylioppilaat ja aikuiset hakevat erillishaun kautta

Merkonomin koulutus antaa valmiuksia monipuolisiin liiketalouden työtehtäviin.

Yhteishakumuutoksen myötä ylioppilaat eivät voi hakeutua yhteishaun kautta perustutkinto-opintoihin. Aikuisopiskelijat voivat hakeutua perustutkinto-opintoihin erillishaun kautta.

Ammatilliset perustutkinnot ovat tarkoitettu ensisijaisesti henkilöille, joilla ei ole perusasteen jälkeistä tutkintoa tai aiempaa alan perustutkintoa. Opiskelijalle laaditaan oma henkilökohtainen suunnitelma sekä valmistavan koulutuksen että tutkinnon suorittamiseen. Suunnitelmassa otetaan huomioon aiemmin hankittu ja saavutettu osaaminen.

Koulutuksiin hakeutuminen

Erillishaut ovat keväällä 2015 seuraavasti:

- hakuaika 9.3.-18.5.2015

- haku seuraaviin koulutuksiin:

  • Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, talous- ja toimistopalvelun osaamisala, etusijalla uudet ylioppilaat
  • Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, talous- ja toimistopalvelun osaamisala
  • Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala, etusijalla uudet ylioppilaat
  • Liiketalouden perustutkinto, merkonomi, asiakaspalvelun ja myynnin osaamisala
  • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi, käytön tuen osaamisala

Koulutukset alkavat elo- ja syyskuussa 2015.

Hae koulutukseen OSAOn aikuiskoulutuskalenterin kautta http://www.osao.fi/aikuiskoulutuskalenteri

Lisätietoja koulutuksista antaa koulutussihteeri Pirkko Heiskanen, pirkko.heiskanen@osao.fi tai puh. 050 593 9923.

Liiketalouden perustutkinto, merkonomi

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikkö järjestää näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta liiketalouden perustutkintoon. Merkonomin tutkinnon osaamisalat ovat Asiakaspalvelu ja myynti sekä Talous- ja toimistopalvelut.

Koulutus antaa valmiuksia monipuolisiin liiketalouden alan työtehtäviin. Liiketalouden perustutkinnon suorittanut osaa toimia myynnin, kaupan sekä talouden ja toimiston eri tehtävissä.

Asiakaspalvelun ja myynnin osaamisalalla valmistavan koulutuksen aiheita ovat myyntityö, vuorovaikutustaidot, kaupan alan liiketoimintaympäristöt, visuaalinen myyntityö, tuotteiden esillepano, graafinen suunnittelu, asiakasinformaation tuottaminen, näyteikkunamainonta, tilan suunnittelu, tuoteneuvonta sekä markkinointiviestinnän toimenpiteiden suunnittelu ja toteutus.

Talous- ja toimistopalvelujen osaamisalla koulutuksen aiheita ovat laskutus, myynti- ja ostoreskontran hoitaminen, kirjanpito, palkanlaskenta, tilinpäätöksen laadinta, yritysverotuksen perusteet, kustannuslaskenta, hinnoittelu ja budjetointi.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto, datanomi

OSAOn Kaukovainion liiketalouden yksikkö järjestää näyttötutkintoon valmistavaa koulutusta tieto- ja viestintätekniikan perustutkintoon. Datanomin tutkinnon osaamisala on käytön tuki.

Koulutus antaa valmiuksia saavuttaa laaja-alainen tietotekninen osaaminen, taitoa toimia erilaisissa ja muuttuvissa toimintaympäristöissä sekä valmiuksia toimia tietotekniikan erikoisosaamista vaativissa työtehtävissä. Datanomin tutkinnon suorittanut voi toimia esimerkiksi IT-tukihenkilönä, käyttäjien kouluttajana, alan tuotteiden myyjänä tai yrittäjänä.

Koulutuksen aiheita ovat palvelutehtävissä toimiminen, järjestelmän hankinta ja käyttöönotto, ylläpitotehtävissä toimiminen sekä palvelujen käyttöönotto ja tuki.

10 marraskuuta 2014

Kommentointi