OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uusi OSAO

 OAKK:n koulutustoiminta siirtyy OSAOlle vuoden alussa
– uusi OSAO on Suomen suurin ammattiopisto


Ammatillisen koulutuksen lainsäädäntö uudistuu ensi vuoden alussa. Jatkossa ammatillisen koulutuksen tärkein tehtävä on tuottaa yksilöllistä ammatillista osaamista opiskelijoiden ja työelämän tarpeiden mukaan.

Osana lainmuutoksen aiheuttamia toimenpiteitä Oulun aikuiskoulutuskeskus Oy:n (OAKK) koulutustoiminta siirtyy Oulun seudun koulutuskuntayhtymän omistamalle OSAOlle. Lopullisen sinetin siirrolle antoivat 22. ja 27. marraskuuta pidetyt OAKK:n yhtiökokous ja Osekk:n yhtymäkokous. Kaikki OSAOn ja OAKK:n koulutuspalvelut löytyvät jatkossa saman nimen alta.


Uusi OSAO – Osaamisen A ja O


Uusi OSAO on Suomen vaikuttavin ja vahvin ammattikouluttaja, jolla on hallussaan koulutuksen koko elinkaari – kaikille ikäryhmille. Uudesta OSAOsta voi hankkia ammatin, jalostaa osaamistaan tai siirtyä kokonaan uudelle alalle. Työelämälle OSAO on taloutta ja tuottavuutta rakentava koulutuskumppani.

Suomi elää nopeutuvan talouskasvun aikaa, mikä näkyy työvoimapulana kehittyvillä toimialoilla. Uudessa OSAOssa opiskelee 10 000 opiskelijaa, joista vuosittain valmistuu tutkintoon noin 2000 ammattiosaajaa juuri niille aloille, joilla työvoiman tarve on suurin. Lisäksi uusi OSAO kantaa entistä suurempaa yhteiskunnallista vastuuta syrjäytymisen ehkäisyssä sekä maahanmuuttajien kouluttajana.

Tutustu uuden OSAOn koulutustarjontaan täällä »

Uusi OSAO – faktat:
Toimialue: Pohjois-Suomi
Päätoimisia opiskelijoita: 10 000
Vuosittain valmistuu: 2000
Työntekijöitä: 935