OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Tämä toimii! Liikkuvat lelut valtaavat OSAOn 19.3.

Tämä toimii! Liikkuvat lelut valtaavat OSAOn 19.3.

Tämä toimii! -teknologiakilpailun Oulun aluetapahtuma ke 19.3.2014 klo 9.30 – 14.00 Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion tekniikan yksikössä, Kotkantie 2, 90250 Oulu.

Eri puolilla Suomea lähes 6000 alakoululaista on yhdistänyt eri oppiaineiden tietoja ja taitoja luovasti tuottaen yli 1400 liikkuvaa ja leikittävää lelua sekä niille mainokset ja prosessista kertovat päiväkirjat. Alueellisessa Tämä toimii! -tapahtumassa riittää ihmeteltävää: miten alakoululaiset saavatkaan aikaan samoista materiaaleista niin erilaisia ja luovia ratkaisuja! Alakoululaisilla on kyky nähdä asioita eri tavoin ja ratkaista haasteet ennakkoluulottomasti.

Tämä toimii! –tapahtuma Oulussa

OSAOn järjestämään aluetapahtumaan osallistuu 21 Tämä toimii! -koululaisryhmää Oulun seudulta. Tapahtumapäivän aikana eri koulujen Tämä toimii! -ryhmät esittelevät tuotoksensa tuomaristolle ja toisilleen. Liikkuvien lelujen, mainosten ja päiväkirjojen arvioinnin lisäksi ohjelmassa on koululaisille ja heidän opettajilleen mukavaa tekemistä ja tutustumista.

Päivän ohjelma:

9.00 - 10.00 Saapuminen paikalle ja Tämä Toimii! -tuotosten näytteille asettelu koulun liikuntasaliin

10.00-10.15 Tapahtuman avaus, yksikönjohtaja Vesa Pirilä

10.15 - 11.30 Tämä Toimii! -ryhmien arviointi, ensimmäinen osuus (puolet joukkueista)

12.00 - 13.30 Tämä toimii! -tuotosten arviointi, toinen osuus

13.30 - 14.00 Loppuhuipentumaan valittujen Tämä toimii! -ryhmien julkistaminen ja tapahtuman päätös.

Tämä toimii! -prosessi kouluissa

Tämä toimii! -prosessi on toimintamalli opettajille Ihminen ja teknologia -aihekokonaisuuden toteuttamiseen ja oppilaille aito innovaatioprosessi. Tämä toimii! -teknologiakilpailuun ilmoitti luokkansa viime syksynä reilusti yli 200 4.-6.-luokan opettajaa. Vuoden alussa Tampereen LUMATE-keskus toimitti kouluille materiaalipaketit liikkuvan lelun tekemiseksi.

Tämä toimii! -ryhmillä oli 5 viikkoa aikaa eri oppitunneilla teknologian opetuksen puitteissa toteuttaa ideansa ja valmistaa tuotoksensa. Sen jälkeen on valittu koulun edustusryhmä(t) alueelliseen Tämä toimii! -tapahtumaan, joita järjestetään 5 paikkakunnalla: Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa.

Kustakin aluekilpailusta valitaan kolme ryhmää valtakunnalliseen loppuhuipentumaan, joka järjestetään Helsingissä 6.5. yhteistyössä Tekniikan Akatemia- säätiön kanssa.

Lisätietoja Tämä toimii! teknologiakilpailusta Oulussa:

opinto-ohjaaja Kari Kaleva 050 3410 630 tai kari.kaleva@osao.fi ja myös www.lumate.fi/tamatoimii

17.03.2014