OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Anna Kupsala kisaa Taitaja-tittelistä Lahdessa

Anna Kupsala kisaa Taitaja-tittelistä Lahdessa

Anna Kupsala on yksi OSAOn 29 kilpailijasta, jotka kisaavat Lahdessa järjestettävissä Taitaja 2014 SM-kisoissa. Kupsala opiskelee Kempeleen yksikössä puutarhuriksi ja hän suhtautuu tuleviin kisoihin tyynin, vaikka jännittynein mielin.

Anna Kupsala oli ihmeissään kun hänelle tammikuussa irtosi paikka Taitaja 2014 SM-kisoihin. Semifinaalit järjestettiin Piikkiössä, eikä Kupsala ollut osannut odottaa voittoa. – Kyllä se tuli yllätyksenä, että ne menivät niin hyvin. Tehtäviä oli neljä ja vaikka kaikkia jännitti, fiilis oli tosi hyvä. Pitää yrittää ottaa samalla tavalla rennosti itse SM-kisoissa, vaikka jännittääkin, Kupsala sanoo.

Kisaajat saavat etukäteen tietää kisatehtävänsä ja Kupsala on harjoittelut omiaan opiskelujen ohessa. Hän odottaa mielenkiinnolla erityisesti kimpun tekoa, jonka aiheena on Unicef. – Saa nähdä, miten aihe näkyy töissä. En tiedä saammeko jotain oheismateriaalia vai miten Unicef tulee esiin lopullisissa tuotoksissa.

Kilpailutilanne vaatii keskittymistä

Kupsalan vahvuus kisoissa on hänen keskittymiskykynsä ja kädentaitonsa. Vaikka jännitys onkin suuri, nuori puutarhuriopiskelija ei anna sen vaikuttaa kisatilanteeseen. Sen sijaan Kupsala kokee vähäisen kilpailukokemuksen ja ajankäytön arvioinnin haasteiksi. – Tuntuu hyvältä lähteä kilpailuun. Teen parhaani ja katsotaan mihin se riittää. Tehtäviä on monipuolisesti, joten niitä on mielekästä tehdä.

Ammatti vaatii kädentaitoja

Kupsala valmistuu ammattiin keväällä ja hänellä on jo tulevaisuuden suunnitelmat valmiina. Ensin muutama vuosi töitä ja sen jälkeen lisää opiskeluja. Siitä hän ei tosin ole vielä varma, että jatkaako alan opintojen parissa vai suuntaako katseensa johonkin muuhun. – Tällä alalla vaaditaan hyviä kädentaitoja, nopeutta, luovaa silmää sekä hyviä asiakaspalvelutaitoja. Pidän asiakkaiden kanssa työskentelystä.

Nimi: Anna Kupsala
Ikä: 19 vuotta
Kotipaikka: Ylikiiminki
Tausta: Opiskelee viimeistä vuotta puutarhuriksi Kempeleen yksikössä.

7.04.2014