OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Nämä tutkinnot olivat yhteishaun suosituimmat

Nämä tutkinnot olivat yhteishaun suosituimmat

Oulun seudun ammattiopistoon haki kevään yhteishaussa yli 1 000 hakijaa enemmän kuin on aloituspaikkoja. Usean vuoden ajan OSAO on ollut hakijamäärältään Suomen vetovoimaisin ammattiopisto.OSAOon on ensisijaisia hakijoita yhteensä 2 746 ja aloituspaikkoja on 1 738, joten yhtä opiskelupaikkaa tavoittelee keskimäärin 1,6 hakijaa. Valinnassa suositaan ensimmäistä opiskelupaikkaansa hakevia, joilla ei ole vielä mitään peruskoulun tai lukion jälkeistä tutkintoa.

Vetovoimaisimmat tutkinnot kevään 2014 yhteishaussa (vetovoimakerroin: 1. sijaisia hakijoita per aloituspaikka):

  • audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto (vetovoima 4,4)
  • tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (2,5), joka sisältää käytön tuen koulutusohjelman sekä ohjelmistotuotannon koulutusohjelman (peliala)
  • hius- ja kauneudenhoitoala vetää edelleenkin (2,0 - 4,9)
  • sosiaali- ja terveysalan perustutkinto on edelleen suosittu (2,3)
  • tekniikan alalla turvallisuusala oli suosituin (2,6)
  • muita suosittuja tekniikan aloja olivat laboratorioalan, rakennusalan sekä talotekniikan perustutkinto
  • merkonomin tutkinto houkuttaa edelleenkin nuoria (1,5).

Jos tutkintoon on pääsy- ja soveltuvuuskoe, siihen kutsutaan kaikki hakijat. Koetulokset siirretään kaikkiin saman valintaryhmän koulutuksiin, joissa on pääsykoe ja joihin henkilö on hakenut. Kokeet järjestetään huhti-toukokuun aikana. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 12.6.2014. Mahdollinen lisähaku vapaaksi jääville paikoille avataan 16.6.2014.

Koulutukseen voi hakeutua muulloinkin kuin yhteishakuaikana. Ammatillisen perusopetuksen vapaita paikkoja voi tiedustella OSAOn opinto-ohjaajilta. Aikuis- ja oppisopimuskoulutukseen on haku ympäri vuoden. Aikuiskoulutustarjonta on osoitteessa

http://www.osao.fi/aikuiskoulutuskalenteri

Lisätietoja: rehtori Saija Niemelä-Pentti, p. 0400 488 881

10.04.2014