OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / OSAO sai modernit opetustilat Haukiputaalle

OSAO sai modernit opetustilat Haukiputaalle

Haukiputaan yksikkö toimii uusissa ja moderneissa toimitiloissa Asemakyläntie 5:ssä.

Haukiputaan yksikkö toimii uusissa ja moderneissa toimitiloissa Asemakyläntie 5:ssä.

Oulun seudun ammattiopiston Haukiputaan yksikölle on valmistunut täysin uudet toimitilat. Tilat vihki käyttöön opetusministeri Krista Kiuru.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk toteutti OSAOn Haukiputaan yksikön uudisrakennuksen kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen valmistui vuonna 2011 ja toinen vuoden 2013 lopussa. Aiemmin useassa eri paikassa sijainneet toimitilat on nyt saatu yhden kampuksen alueelle. Uudisrakennuksen kokonaisneliömäärä on 19 700 m2 ja hankkeen kokonaiskustannus on 32 miljoonaa euroa. Kiinteistön rakennuttaja ja omistaja on Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk).

Kestävän kehityksen energiaratkaisut
Uudisrakennuksen lämmitysmuotoina ovat maalämpö ja aurinkoenergia. Lisäksi käytössä on erilaisia lämmön talteenottomenetelmiä. Maalämmön porakaivoja on noin 120, jotka ulottuvat 200:n metrin syvyyteen. Valaistuksessa on automaattiset ohjausjärjestelmät ja vähän sähköä kuluttavat ratkaisut. Jo rakentamisvaiheessa varmistettiin tilojen puhtaus noudattamalla P1-puhtaustasoa.

Käyttäjät mukana suunnittelussa
– Vanhat tilat olivat jääneet pahasti ajasta jälkeen niin pedagogisesti kuin teknisesti. Lisäksi niissä oli pahoja huoneilmanlaatuun liittyviä ongelmia. Nyt olemme saaneet opetuksen kannalta toimivat, modernit ja turvalliset työympäristöt, Haukiputaan yksikönjohtaja Alpo Kaisto kertoo. Opetus on toiminut keskeytyksettä koko rakentamishankkeen ajan. Uudet tilat palvelevat käyttäjiään parhaalla mahdollisella tavalla, sillä henkilökunnan ja opiskelijoiden toiveet on otettu huomioon jo rakennusta suunniteltaessa. – Henkilökunnasta muodostettiin ala- ja toimintokohtaisia suunnitteluryhmiä, jotka muodostivat ajatusta siitä mitä uusilta tiloilta halutaan. Kuntayhtymä vei näitä ideoita eteenpäin rahoituksen puitteissa ja saimme toimivia ratkaisuja, kertoo Kaisto tyytyväisenä.

Rakennushanke
Rakennuttaja ja kiinteistöjen omistaja: Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk
Käyttäjä: OSAOn Haukiputaan yksikkö
Pääsuunnittelija: Arkkitehtitoimisto Kari Huotari Oy
Pääurakoitsijat: Peab Oy ja YIT Rakennus Oy

Oulun seudun koulutuskuntayhtymän ylläpitämän Oulun seudun ammattiopiston (OSAO) Haukiputaan yksikössä on 824 opiskelijaaja henkilökuntaa114. Yksikössä koulutetaan autoalan, hiusalan, hotelli-, ravintola- ja cateringalan, pintakäsittelyalan, rakennusalan ja sähkö- ja automaatiotekniikan sekä verhoilu- ja sisustusalan ammattilaisia. Lisäksi yksikössä on monipuolinen lisä- ja täydennyskoulutus.

Lisätietoja:Osekkin kiinteistöjohtaja Ollipekka Huotari, 040 141 5196 ja yksikönjohtaja Alpo Kaisto, p. 050 337 6382.

24.04.2014

Kommentointi