OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Oulun seudulta kuusi nuorta ammattitaidon EM-kilpailuun

Oulun seudulta kuusi nuorta ammattitaidon EM-kilpailuun

Nuoret ammattilaiset kilpailevat omien ammattiensa euroopanmestaruuksista Ranskan Lillessä 1.‒5.10.2014. Kilpailuun osallistuu hieman yli 420 nuorta 27 maasta. Suomen joukkueen muodostaa 33 nuorta, jotka edustavat 23 eri ammattia.

Skills Finland yhteistyökumppaneineen valmentaa ja lähettää joukkueen matkaan. Maajoukkuevalmennuksen lisäksi nuoret valmentautuvat omaa ammattiaan edustavan lajin tehtävien tekemiseen ja hiovat osaamistaan oppilaitoksissa valmentajansa johdolla. Osa nuorista valmentautuu myös työpaikoillaan.

Oulun seudun kilpailijat EuroSkills 2014 -kilpailussa

Yrittäjyys on EuroSkills-kilpailussa parilaji. Suomea edustavat 17-vuotiaat kempeleläinen Roosa Posti ja oululainen Iiris Salminen. Molemmat opiskelevat Oulun seudun ammattiopiston Kaukovainion yksikössä liiketaloutta. Roosa suorittaa samaan aikaan kahta tutkintoa eli merkonomin tutkinnon lisäksi hän tähtää ylioppilastutkintoon.

Putkiasentaja Pauli Manninen valmentautuu EuroSkills-kilpailuun Oulun seudun ammattiopistossa. Putkiasentajaksi tämä 21-vuotias rovaniemeläinen on valmistunut Lapin ammattikoulusta Rovaniemeltä. Hän opiskelee parhaillaan Oulun ammattikorkeakoulussa LVI-insinööriksi. Kisakokemusta Paulilla on muun muassa Ranskan kansallisista ammattitaitokilpailuista tältä keväältä.

Vaalasta kotoisin olevan Pekka Sumiloffin laji on hitsaus. Hän valmistui viime vuonna Oulun seudun ammattiopistosta ja hänen työantajansa on Nomek Oy Oulussa. Tällä hetkellä 19-vuotias Pekka on armeijassa.

Elektroniikka on parilaji, jossa kilpailevat 19-vuotias oululainen Tapio Immonen ja orimattilalainen Esa Varemo. Tapio on valmistunut OSAOsta Myllytullin yksiköstä elektroniikka-asentajaksi ja ylioppilaaksi. Nyt Tapio on armeijassa, mutta sitä ennen hän ehti aloittaa sähkötekniikan opinnot Oulun yliopiston teknillisessä tiedekunnassa.

Kauneudenhoidossa Suomea edustaa Limingasta kotoisin oleva 20-vuotias Anna-Kaisa Lehtonen. Anna-Kaisa on valmistunut OSAOn Myllytullin yksiköstä ja hän suoritti kauneudenhoitoalan perustutkinnon lisäksi myös ylioppilastutkinnon. Anna-Kaisa työskentelee Kempeleessä Kauneushoitola Satumaissa ja suorittaa samalla kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkintoa.

Pääeksperteiksi kisoihin OSAOsta ovat lähdössä
Yrittäjyys, Pekka Karukka
Asennustekniikka, kylmä- ja putkiasennus, Sauli Jaara

EuroSkills Lille 2014

Ammattitaidon EM-kilpailu EuroSkills järjestetään vuorovuosin ammattitaidon MM-kilpailun WorldSkillsin kanssa. EuroSkills-kilpailussa ammattiin opiskelevat alle 25-vuotiaat eurooppalaiset nuoret mittelevät oman lajinsa paremmuudesta. EuroSkills-kilpailussa on mukana yksilölajeja, parilajeja sekä tiimilajeja, joissa eri alojen kilpailijat kilpailevat yhdessä. Kilpailulajeja on 42. Tänä vuonna kilpailu pidetään Ranskan Lillessä 1.‒5.10.2014.

Lisätietoja
joukkueenjohtaja Pekka Matikainen, Skills Finland ry, puh. 050 5322765, pekka.matikainen@skillsfinland.fi
viestintäpäällikkö Katja Nieminen, Skills Finland ry, puh. 040 7320691, katja.nieminen@skillsfinland.fi
OSAOn skills-koordinaattori Sauli Jaara, p. 050 5140 851, sauli.jaara@osao.fi

15.05.2014

Kommentointi