OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa voi opiskella nyt myös ammatillisia perustutkintoja

Nuorten aikuisten osaamisohjelmassa voi opiskella nyt myös ammatillisia perustutkintoja

Nuorisotakuun yhtenä tavoitteena on luoda nuorille mahdollisuudet suorittaa tutkinto ja työllistyä. OSAO on vastannut haasteeseen mm. vuonna 2013 käynnistyneellä valtakunnallisella nuorten aikuisten osaamisohjelmalla (NAO). Ohjelma on tarkoitettu 20 – 29-vuotiaille nuorille aikuisille, joilla ei ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa.

Kohderyhmään kuuluvien on nyt mahdollista suorittaa myös ammatillinen perustutkinto jo aiemmin ohjelmassa mukana olleiden ammatti- tai erikoisammattitutkintojen lisäksi. Kouluttautuminen on mahdollista joko oppilaitoksessa tai oppisopimusmuotoisena.

Koulutus suoritetaan näyttötutkintona tai sen osana. Henkilön aikaisemmin hankittu osaaminen huomioidaan tutkinnon suorittamisessa. Osaamista on voinut kertyä työkokemuksen, opintojen tai esimerkiksi harrastuksen kautta. Koulutusohjelmiin sisältyy myös mm. elinikäisen oppimisen avaintaitoja ja työnhakua vahvistavaa koulutusta ja ohjausta. Osa opiskeluista toteutetaan työssäoppien. Oppisopimuksessa pääpaino on työpaikalla tapahtuvassa opiskelussa.

Koulutukset käynnissä, uudet haut menossa
OSAOlla NAO-opiskelijoita on aloittanut kolmessa myynnin ammattitutkintoryhmässä, perhepäivähoitajan ammattitutkinnossa sekä koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen ammattitutkinnossa. Elo-syyskuussa käynnistyy lisäksi kolme perustutkintoryhmää nuorten aikuisten osaamisohjelmassa: autoalan, kiinteistöpalveluiden ja puualan perustutkinto. NAO-kohderyhmään kuuluvat voivat hakea myös muihin OSAOssa alkaviin perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin. Koulutustarjonta löytyy OSAOn aikuiskoulutuskalenterista.

Jokaisen näyttötutkintokoulutukseen hakeutuvan opiskelu henkilökohtaistetaan eli näyttötutkinnon suorittaja saa hänelle yksilöllisesti suunniteltua ja toteutettua opetusta, ohjausta ja neuvontaa sekä muuta tarvittavaa tukea. OSAO toteuttaa nuorten aikuisten osaamisohjelmaa yhteistyössä mm. Oulun kaupungin työllisyydenhoidontoimijoiden, työpaikkojen, Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston ja muiden koulutuksenjärjestäjien kanssa.

Tulevia tapahtumia:

  • NAO-rahoitusta saaneet oppilaitokset Luovi, OAKK ja OSAO järjestävät yhteistyössä NAO-infoja OSAOn Aikuis- ja työpaikkakoulutusyksikön tiloissa osoitteessa Torikatu 23, 3. krs pe 8.8. ja pe 5.9. klo 14–15.30.
  • OSAO ja Luovi esittelevät aikuiskoulutustarjontaansa Qstockissa yhteisellä esittelypisteellä 25.–26.7.14.
  • NAO-rahoitusta saaneet oppilaitokset järjestävät yhteistyössä sanomalehti Kalevan kanssa 12.8.14 klo 15–18 Todellakin kouluun -koulutustapahtuman Rotuaarilla. Tapahtuman juontaa SimiSami ja mukana ovat myös mm. Putous-ohjelmasta tuttu Ymmi Hinaaja sekä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto, Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjät, Arina sekä Byströmin nuorten palvelut ja Oulun kaupungin työllisyyspalvelut.

Nuorten yhteiskuntatakuuseen kuuluva nuorten aikuisten osaamisohjelma on tarkoitettu 20–29-vuotiaille nuorille, joilla ei vielä ole peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Osaamisohjelma tarjoaa käytännönläheisen ja joustavan mahdollisuuden ammatillisen tutkinnon suorittamiseen. Tässä valtakunnallisessa ohjelmassa panostetaan opintojen aikaiseen neuvontaan ja ohjaukseen. Hanketta rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja:
NAOn projektipäällikkö Terhi Halonen, OSAOn Oppisopimusyksikkö, p. 040 141 5321

www.nuorisotakuu.fi

Yksikönjohtaja Virpi Spangar, OSAOn Oppisopimusyksikkö, p. 050 520 8854

18.06.2014

Kommentointi