OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Yrittäjyyskasvattajat haluavat vahvistaa nuorten kesäyrittäjyyttä

Yrittäjyyskasvattajat haluavat vahvistaa nuorten kesäyrittäjyyttä

Kainuun kesätyöyrittäjät edestä lukien Fanni Järvinen, Katja Ritvanen, Salla Kauppinen, Olli kärki, Jenna Ulmanen (kesk.), Jesse Eskelinen, Jenny Pitkänen (tak.) ja Igor Karppinen. KAO:n yrittäjyyskasvatusguru, opettaja Juha Kauppinen, voi myhäillä tyytyväisenä taustalla. Kuva: Kainuu Guide.

Kainuun kesätyöyrittäjät edestä lukien Fanni Järvinen, Katja Ritvanen, Salla Kauppinen, Olli kärki, Jenna Ulmanen (kesk.), Jesse Eskelinen, Jenny Pitkänen (tak.) ja Igor Karppinen. KAO:n yrittäjyyskasvatusguru, opettaja Juha Kauppinen, voi myhäillä tyytyväisenä taustalla. Kuva: Kainuu Guide.

Kesäyrittäjyyttä pidetään yhtenä potentiaalisena vaihtoehtona normaaleille kesätöille ja sen merkitys nuoren itsetunnon ja työelämätaitojen kehittymiselle on huomattava. Kokemukset nuorten kesäyrittäjyydestä ovat olleet todella rohkaisevia ja toimintaa halutaan vahvistaa ja levittää entisestään.

Torstaina pidettävässä yrittäjyyskoulutuksessa annetaan puheenvuoro nuorille kesäyrittäjille ja esitellään erilaisia kesäyrittäjyysmalleja. Koulutuksessa lähdetään kehittämään yhdessä oppilaitosten, yhdistysten, kunnan nuoriso- ja työllisyyspalvelujen sekä elinkeinoelämän kanssa kesäyrittäjyyden organisointia nuorten toiveita kuunnellen. Koulutukseen on ilmoittautunut 57 henkilöä.

Aika: to 16.10.2014 klo 8 - 16
Paikka: OSAOn Myllytullin yksikkö, Isokatu 1, Oulu, Innomylly, 2. kerros
Kohderyhmä: Yrittäjyyttä edistävä opetushenkilöstö ja muut yrittäjyyskasvatuksessa mukana olevat henkilöt.

Kokemuksia kesäyrittäjyydestä

Nuori voi harjoitella yrittäjyyttä monin eri tavoin. 4H-järjestö tarjoaa mahdollisuuden 4H-harjoitusyrittäjyyteen ja oppilaitoksissa voidaan toteuttaa lukuvuoden aikana NY-yrittäjyyttä. Myös koulujen loma-aikaan sijoittuvalle kesätyöyrittäjyydelle on ollut kysyntää ja tuohon tarpeeseen on vastattu mm. Torniossa Ruotsin mallin mukaan kehitetyllä lukiolaisten kesäyrittäjyyskurssilla, OSAOn Myllytullin yksikössä kesällä toimintaansa jatkaneilla NY-yrityksillä sekä Oulussa Njetworking-yhteisön pilotoimalla kesäyrittäjyys-projektilla.

Verkosto nuorten kesäyrittäjyyden mahdollistamiseksi

Nuorten kesäyrittäjyyden kannalta keskeistä on se, millaisia eri vaihtoehtoja on saada yritystoimintaan ohjausta ja mentorointia, starttirahaa, tiloja ja välineitä sekä miten yrittäjyyskokemusta voi hyödyntää opinnoissa. Tässä verkoston yhteistyö on tärkeää. Koulutuspäivässä kootaan työpajatyöskentelyn avulla kesäyrittäjyydessä mukana olevaa toimijaverkostoa yhteen ja pohditaan sitä, miten voimme toimia yhdessä entistä paremmin yhteisen tavoitteen eteen nuorten yrittäjyyden edistämiseksi ja työllistymiseksi.

Koulutuspäivän ohjelma 16.10.2014 (pdf)

Lisätietoja
Projektipäällikkö, Minna ’t Lam, OSAO rehtorin toimisto, 040 141 5300
http://www.osao.fi/kesatyona-yrittajyys-esiselvityshanke

14.10.2014

Kommentointi