OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Pudasjärven yksikköön hevossimulaattori Englannista

Pudasjärven yksikköön hevossimulaattori Englannista

Simulaattori on kooltaan ja liikkeiltään kuin oikea hevonen.

Simulaattori on kooltaan ja liikkeiltään kuin oikea hevonen.

OSAOn Pudasjärven yksikköön on hankittu hevossimulaattori Englannista. Suomessa sellaisia on muutamilla alan yrittäjillä, mutta ei vielä muissa  oppilaitoksissa. Simulaattorin hankinta maksoi 52 000 euroa.

Simulaattori muistuttaa liikkeiltään oikeaa hevosta. Näytöltä voi seurata konehevosen ravia, väistöjä ja laukanvaihtoa. Interaktiivinen simulaattori ja näyttö antavat palautetta ratsastajan liikkeistä ja avuista, jolloin ratsastaja voi parantaa ratsastustaan välittömästi. Hevosalan koulutuksen käytössä on myös Film me -järjestelmä. Film me -kamera seuraa automaattisesti ratsastajaa, jonka toiminta voidaan analysoida tallenteelta.

"Meillä on Pudasjärvellä valttikortteina hyvät ratsastus- ja ravipaikat sekä moderni talli. Oppimisympäristö on Suomen huippua", kertoo yksikönjohtaja Elisa Laakso.

OSAOn Pudasjärven yksikössä voi opiskella hevostenhoitajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi. Ensi kevään yhteishaussa on tarjolla 18 perustutkintopaikkaa. Aikuisille on tarjolla 10 näyttötutkintopaikkaa, joihin voi hakeutua vuoden ympäri. Pudasjärven yksikössä on kaikkiaan noin 70 hevosalan opiskelijaa suoraan peruskoulusta tulleista nuorista aikuisopiskelijoihin.

OSAO Pudasjärven yksikkö »

26.11.2014

Kommentointi