OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Suomalaisen puusepän kädentaito teki vaikutuksen Wood Awards –kilpailussa

Suomalaisen puusepän kädentaito teki vaikutuksen Wood Awards –kilpailussa

Puuseppä Jouni Heikkisen valmistama design-keinutuoli sai

Puuseppä Jouni Heikkisen valmistama design-keinutuoli sai "highly commended" –kunniamaininnan Wood Awards -kilpailussa Lontoossa.

Puualan huippuverstaiden uutuustuotteita vertaileva ja Englannissa vuosittain järjestettävä Wood Awards –kilpailu sai päätöksensä 18. marraskuuta Lontoossa pidetyssä finaaligaalassa. Huonekalujen sarjassa neljän finalistin joukkoon oli noussut rovaniemeläisen puusepän Jouni Heikkisen valmistama design-keinutuoli. Osoituksena suomalaispuusepän työn korkeasta laadusta tuomaristo nosti keinutuolin voittajan ohella esiin "highly commended" –kunniamaininnalla. Jouni Heikkinen valmistui OSAOn Pikisaaren yksiköstä puualan artesaaniksi keväällä 2011.

Heikkinen valmisti mediahuomiota keränneen tuotteen Edward Barnsleyn verstaalla viettämänsä harjoitteluvuoden päätteeksi huippusuunnittelija James Ryanin työparina. Maineikas verstas on Britannian tunnetuimpia puusepän kouluttajia ja sen tuotteet ovat korkean laatunsa ansiosta haluttuja keräilykohteita. Kyseinen keinutuoli esiteltiin verstaan ylpeydenaiheena Masterpiece Exhibitionissa kuluvan vuoden keväällä ja se myytiin varsin nopeasti 25 000 punnan hinnalla.

Perinteisestä keinutuolista poiketen tässä veistosmaisessa design-tuotteessa kaaret sulautuvat täydellisesti toisiinsa ilman yhtäkään suoraa linjaa. Ulkonäköä ei ole toteutettu mukavuuden kustannuksella, vaan muodot kaareutuvat käyttäjälle luonnollisesti ja tuolilla keinahtelu tapahtuu siten luontevan helposti. Pintavärikään ei haalistu käytössä, koska maalien ja petsien sijaan se on saatu aikaan polttamalla. Kalliin hinnan vastapainoksi tuote on tehty kestämään sukupolvelta toiselle päivittäisessä käytössä.

Kilpailun tulokset
http://www.woodawards.com/winners-2014/

Lisätietoja: Jouni Heikkinen, p. 040 5915 227

21.11.2014

Kommentointi