OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Eläintenhoidon Taitaja-semifinaalit Muhoksella 28.1.

Eläintenhoidon Taitaja-semifinaalit Muhoksella 28.1.

Taitajakisojen finaaliin tähtäävät eläintenhoitajat kilpailevat semifinaaleissa OSAOn Muhoksen yksikössä ja Ilmajoella 28.1.2015. Semifinaaleihin on ilmoittautunut kaikkiaan 32 eläintenhoitajaopiskelijaa ympäri Suomen ja heistä 11 on osallistumassa Muhoksen semifinaaliin. OSAOn Muhoksen yksikön omia eläintenhoitajaopiskelijoita mukaan on ilmoittautunut kolme, mikä onkin maksimimäärä, joka yhdestä oppilaitoksesta saa osallistua.

Eläintenhoidon kilpailutehtävissä hoidetaan niin tuotanto- kuin pieneläimiä, aivan kuin alan työtehtävissä muutenkin. Tuotantoeläintehtävässä jokainen kilpailija valmistelee lypsyä varten ja lypsää kaksi lehmää koulun navetan lypsyasemalla. Pieneläintehtävässä kilpailija puolestaan hoitaa koiraa eläinhoitolaa vastaavissa olosuhteissa ja suoriutuu asiakaspalvelutilanteesta. Kummassakin tehtävässä kilpailijoita arvioi kolmen tuomarin kokoonpano. Tuomarit edustavat alan ammattilaisia niin koulutuksen kuin työelämän osalta.

Semifinaalipäivänä 28.1.2015 Muhoksella on varsinaisten kilpailutehtävien lisäksi muutakin ohjelmaa. Navetalle saapuu tuotantoeläimiin liittyvien sidosryhmien edustajia ja pieneläintehtävän yhteydessä paikalla on lemmikkieläimiin liittyvän yritystoiminnan esittelyä. Kilpailusuorituksista ainakin pieneläintehtävästä suunnitellaan osittain yleisölle avoin tilaisuus.

Lisätietoja kilpailujen järjestelyistä antaa lehtori Anna Sarakontu, p. 050 3596 075 tai anna.sarakontu@osao.fi

Kuva: Taitaja2014 -semifinaali, Iisalmi; kuvaaja Kirsi Heikkinen, OSAO, Muhoksen yksikkö

2.12.2014

Kommentointi