OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Opiskelijoille tukea OSAOn uusilla hankkeilla

Opiskelijoille tukea OSAOn uusilla hankkeilla

Vuoden 2015 alussa olemme aloittaneet OSAOssa kaksi kolmen vuoden mittaista Euroopan unionin rahoittamaa hanketta opiskelijoittemme hyväksi:

  • K2K Kaveri kaverille
  • Pipo 2 Menolippu työelämään

K2K Kaveri kaverille -toiminnalla kokeilemme suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa uudentyyppistä tukitoimintaa: tarjoamme opiskelijoille yksilöllistä lisätukea opintojen loppuun saattamiseen ja erilaisiin opiskelun hidasteisiin. Vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat Osekkista ja OSAOsta eläkkeelle siirtyneitä, joilla on pitkä kokemus opiskelijoiden kanssa toimimisesta ja kiinnostusta nuorten pärjäämistä kohtaan. Opiskelijalle tuki tarkoittaa kiireetöntä yhdessäoloa ja vuorovaikutusta vapaaehtoisen kaverin kanssa oppituntien ulkopuolella opiskelijan hankaliksi kokemissa asioissa. Tukihenkilöiden toiminta ei korvaa opiskeluhuollon ammattilaisen työtä, vaan täydentää sitä. Alaikäisen opiskelijan huoltajalta pyydämme suostumuksen vapaaehtoiseen tukihenkilöön. Ryhmänohjaajalle ilmoitamme, että opiskelija on saanut vapaaehtoisen tukihenkilön.

Lisätietoja:
www.osao.fi/osao/osaolaiselle/opiskelijahuolto/k2k-kaveri-kaverille.html
www.osao.fi/hankkeet/kaynnissa-olevat-hankkeet.html?hanke=k2k-kaveri-kaverille

Pipo 2 Menolippu työelämään -toiminnalla edistämme nuorten siirtymistä ammatillisesta koulutuksesta työelämään. Parannamme nuorten työelämävalmiuksia ja työllistymistä muun muassa yrittäjyyskasvatuksen ja uraohjauksen avulla sekä tuomme työllistymisajattelun vahvemmin ammatilliseen koulutukseen. Lisäksi hankkeessa kehitämme hankkeen toiminta-alueen kuntien, OSAOn Kempeleen yksikön ja yrittäjien välistä yhteistyötä nuorten työllistymiseksi avoimille työmarkkinoille. Parannamme yrittäjien tietoisuutta julkisista koulutuksen ja rekrytoinnin palveluista. Tavoitteenamme on myös lisätä oppilaitoksen ja yritysten välistä vuorovaikutusta.

Lisätietoja:
www.osao.fi/hankkeet/kaynnissa-olevat-hankkeet.html?hanke=pipo-2-menolippu-tyoelamaan

Hankkeiden avulla mallinnamme OSAOssa uusia toimintatapoja, jotta ne vahvistavat opiskelijoidemme osaamista ja heidän sijoittumistaan työhön ja yhteiskuntaan. Hankkeilla kehitämme samalla toisen asteen ammatillista koulutusta palvelemaan joustavasti erilaisia opiskelijoita, opintopolkuja ja työelämää sekä toteuttamaan koulutustakuuta.

27.02.2015