OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Oulun yksiköiden asuntolasta Vallinrannassa luovutaan

Oulun yksiköiden asuntolasta Vallinrannassa luovutaan

Oulussa opiskeleville ei ole tiedossa asuntolapaikkaa ensi syksynä.

Oulussa opiskeleville ei ole tiedossa asuntolapaikkaa ensi syksynä.

Järjestämme OSAOn opiskelijoille majoitusta yksiköiden yhteydessä sijaitsevissa opiskelija-asuntoloissa. Majoitus on maksuton ja tarkoitettu ensisijaisesti alaikäisille, pitkämatkalaisille ja heille, joiden päivittäinen kulkeminen on vaikeaa yleisillä kulkuneuvoilla matkan pituuden tai kulkuyhteyksien puuttumisen vuoksi.

Oulun seudun koulutuskuntayhtymä luopuu Sanginsuussa sijaitsevasta Vallinrannan opiskelija-asuntolasta toukokuun lopussa. Osekkin asuntolatoiminta jatkuu edelleen Taivalkosken, Pudasjärven, Haukiputaan, Muhoksen, Kempeleen ja Limingan yksiköissä. Oulun Myllytullin pitkään käyttämättöminä olleista asuntolarakennuksista luovutaan kokonaan ja niille haetaan purkulupaa.

Vallinrannan asuntolakiinteistössä on sisäilmaongelmia ja muutenkin se on korjauksen tarpeessa. Sijaintiin liittyviä ongelmia ovat erityisesti asumisen tukipalveluiden järjestäminen ja kulkemisen haasteet. Lisäksi muut palvelut ovat kaukana (esim. ruokakaupat).

Vallinrannan lähes 80 asukkaasta 90 % on alle 18 –vuotiaita. He ovat kotoisin muutaman oululaisen lisäksi eri puolilta Suomea.

Opiskelijayksikköhintarahoituksessa asuntolatoiminnasta saatava opiskelijakohtainen korotus ei käytännössä kata asuntolatoiminnasta aiheutuvia menoja. Vallinrannan asuntolan toiminnan alijäämä vuonna 2014 (TA) on 225 000 €. Kiinteistöpalvelujen arvion mukaan kiinteistön välittömät korjaustarpeet maksavat noin 360 000 €.

(Yhtymähallituksen pöytäkirja 9.2.2015, §24, §26)

24.02.2015

Kommentointi

Asuntolasta

Onko Oulussa tarkoitus jatkaa asuntolatoimintaa? Missä Oulussa opiskelevat voivat jatkossa asua?

Aulikki Piirainen - 10 maaliskuuta 2015 klo 09.35

Asuntolatoiminta

Asuntolatoiminta Sanginsuussa lakkaa toukokuun lopussa. Asuntolatoiminta jatkuu edelleen Taivalkosken, Pudasjärven, Haukiputaan, Muhoksen, Kempeleen ja Limingan yksiköissä.

Lisää tietoa asumisesta opiskelijoille:
http://www.osao.fi/osao/osaolaiselle/opintososiaaliset-etuudet/asuminen.html

viestintäpäällikkö Marsa Jurvakainen - 11 maaliskuuta 2015 klo 08.48