OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Ratsastussimulaattorista tuli Kivarin Totilas

Ratsastussimulaattorista tuli Kivarin Totilas

Tallityönohjaaja Niina Mikkonen ja opiskelija Ulla Ojala näyttävät kutsuvieraille, kuinka Kivarin Totilaalla harjoitellaan.

Tallityönohjaaja Niina Mikkonen ja opiskelija Ulla Ojala näyttävät kutsuvieraille, kuinka Kivarin Totilaalla harjoitellaan.

Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven yksikköön on hankittu ratsastussimulaattori Englannista. Simulaattori on kooltaan ja liikkeiltään kuin oikea hevonen. Suomessa sellaisia on muutamilla alan yrittäjillä, mutta ei vielä muissa oppilaitoksissa.

Simulaattori ja sen nimi julkistettiin yleisölle 18.2.2015. Ratsastussimulaattorin nimeksi tuli Kivarin Totilas. Kaikilla koulun kasvattihevosilla on nimessä Kivari. Totilas on musta ori, joka on yksi maailman parhaista ja näyttävimmistä kouluhevosista.

Nimi valittiin nimikilpailun kautta. Ehdotuksia tuli liki 100. Pudasjärven yksikön henkilökunta valitsi 5 parasta nimiehdotusta, joista hevosalan opiskelijat valitsevat lopullisen nimen. Voittajanimeä ehdotti hevosenhoitajaksi OSAOn Pudasjärven yksikössä opiskeleva Emilia Lindström.

OSAO Pudasjärven yksikkö »

Median tekemiä uutisia rastastussimulaattorista:

Ylen uutiset (video)

MTV3 Uutiset 18.2.2015 Katsomo

MTV3 Uutissivu

19.02.2015

Kommentointi