OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Toimintajärjestelmämme itsearviointi tehdään helmikuussa

Toimintajärjestelmämme itsearviointi tehdään helmikuussa

Arviointeihin osallistuu myös opiskelijoita sekä työelämän ja muiden sidosryhmien edustajia. Kuva kemiantekniikan prosessinhoitajan koulutuksesta. Kuvalähde: OSAOn kuvapankki.

Arviointeihin osallistuu myös opiskelijoita sekä työelämän ja muiden sidosryhmien edustajia. Kuva kemiantekniikan prosessinhoitajan koulutuksesta. Kuvalähde: OSAOn kuvapankki.

Koko Oulun seudun koulutuskuntayhtymää koskeva toimintajärjestelmän itsearviointi tehdään viikoilla 7-9.

Itsearvioinnin kohteena ovat kaikki koulutuksen järjestämismuodot:

  • ammatillinen peruskoulutus
  • näyttötutkintojen järjestäminen ja niihin valmistava koulutus
  • oppisopimuskoulutus sekä muu koulutus (ammattistartti, maahanmuuttajien koulutus ja vammaisten valmentava ja kuntouttava opetus ja ohjaus).

Myös opiskelijoille tarjottavat tukipalvelut ja maksullinen palvelutoiminta arvioidaan. Lisäksi arvioinnin kohteena on muutakin toimintaa: laadunhallinta, henkilöstö sekä arviointi ja parantaminen.

Valtakunnallinen koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma (KESU) linjaa, että kaikilla ammatillisen koulutuksen järjestäjillä tulee olla "toimiva laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukeva järjestelmä". Osekk käyttää järjestelmästään nimeä toimintajärjestelmä. Opetus- ja kulttuuriministeriö (OKM) edellyttää, että kaikki ammatillisen koulutuksen järjestäjät tekevät oman järjestelmänsä itsearvioinnin alkuvuonna 2015.

Itsearvioinnin suorittavat arviointiryhmät, joissa on edustajia eri yksiköistä ja henkilöstöryhmistä. Arviointeihin osallistuu myös opiskelijoita sekä työelämän ja muiden sidosryhmien edustajia.

Noin 15 %:iin koulutuksen järjestäjistä tehdään huhti-toukokuussa ulkoinen arviointi, joilla varmistetaan tehtyjen itsearviointien validiteetti.

OKM julkaisee kesäkuussa kaikkien koulutuksen järjestäjien itsearviointien tulokset. Tuloksia käytetään ammatillisen koulutuksen laadun kehittämiseen kansallisella ja paikallisella tasolla sekä tausta-aineistona myönnettäessä ammatillisen koulutuksen uusia järjestämislupia.

Lisätiedot: suunnittelija Sauli Alaruikka, p. 050 5828 899, sauli.alaruikka@osekk.fi

10.02.2015

Kommentointi