OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Floralia-puutarhanäyttely tulevana viikonloppuna - katso kuvagalleria

Floralia-puutarhanäyttely tulevana viikonloppuna - katso kuvagalleria

Näyttely on avoinna la-su klo 10 - 17.

Näyttely on avoinna la-su klo 10 - 17.

Floralia-puutarhanäyttely on avoinna yleisölle tulevana viikonloppuna 28. – 29.3.2015. Näyttelyyn odotetaan 5000 – 6000 kävijää.

Teemoina aistit puutarhassa ja kivirakentaminen

Floralia on järjestetty vuodesta 1988 lähtien Kempeleessä Pirilän tilan alueella. Nähtävää on paljon eri puolella oppilaitosta. Varsinainen näyttely on rakennettu puistohalliin. Halli on tilana yksi Suomen suurimmista, jossa voidaan antaa talvisaikaan laadukasta viherrakentamisen käytännön opetusta.

Tänä vuonna näyttelyn teemoina ovat aistit puutarhassa ja kivirakentaminen. Näyttelyhallissa on esillä visuaalisia elementtejä, joita voit katsoa, kosketella, kuunnella sekä tuntea tuoksuja. Opiskelijoiden ideoista rakennettu näyttely on oiva näyte puutarha-alan tunnepitoisesta voimasta.

Kivirakentaminen on ollut jo pitkään suosittua, koska kivi on kestävää ja helppohoitoista. Näyttelyyn on toteutettu erilaisia kivirakenteita: muureja erilaisista kivimateriaaleista, polkuja, käytäviä ja aidanteita.

Floraliaa on alettu suunnittelemaan ja rakentamaan viime syksynä. Kaikki puutarha-alan opiskelijat ovat osallistuneet näyttelyn toteuttamiseen. ”Näyttely tarjoaa hyvän näyteikkunan kukka- ja puutarha-alan osaamiseen ja sen ammattikuviin”, lehtori Pasi Kivilompolo kertoo. Tapahtuman rakentamiseen on sisällytetty viherrakentamisen, viljelyn ja kukkasidonnan kokonaisuuksia. ”Opiskelijat oppivat todellisessa ympäristössä tekemään ammatillisesti korkeatasoisia töitä annetussa ajassa. Lisäksi näyttely on hyvä tilaisuus testata yritysideoita”, Kivilompolo jatkaa.

Opiskelijoiden taidonnäyte

Puutarhuriksi ensimmäistä vuotta opiskeleva Aki Rautio on tehnyt näyttelyyn teoksen Kastelukannut. Teoksessa on käytetty murattia, koivua, päärynäpuuta, orkideoita, havukasveja ja jaloleinikkiä. Vesi solisee seinälle kiinnitetyissä kastelukannuissa. Opiskelijat Paula Kallunki ja Miia Vehkaperä ovat luoneet keijumaailman, jossa on keijuilla metsä, liukumäki, lampi ja kiikku.

Hallin takaosassa on seinälle ripustettu jäkäläryijy. Jäkälä on värjättyä ja suolattua ikipehmeää jäkälää. Ikipehmeä jäkälä on luonnonteknologian huipputuote ja se on valmistettu Hailuodossa. Tapahtumassa on lisäksi esillä 6 yrityshautomoa, joissa opiskelijat ovat tuotteistaneet yritysideansa ja myyvät tuotteita. Näyttelyvieraan kannattaa kiinnittää huomiota yksityiskohtiin: "Olemme rakentaneet näyttelyn ajan kanssa. Näin pitkään ja huolella rakennettuja puutarhanäyttelyitä ei tietääkseni ole muualla Suomessa", Kivilompolo muistuttaa.

OSAO on pohjoisin puutarha-alan kouluttaja

OSAOn Kempeleen yksikössä on reilu sata puutarha-alan opiskelijaa. Kempeleessä on hyvin monipuolinen oppimisympäristö, jossa voidaan opettaa kaikkia alaan kuuluvia osa-alueita: kukka- ja puutarhakauppaa, puutarhatuotantoa sekä viheralaa. OSAOlla on hyvä yhteistyöverkosto alueen yritysten kanssa.

Koulutusta järjestetään sekä nuorille että aikuisille. Tällä hetkellä on haku käynnissä syksyllä alkaviin aikuisten näyttötutkintoperusteisiin puutarhatalouden perustutkinnon ja floristin ammattitutkinnon valmistaviin koulutuksiin.

OSAOn Kempeleen yksikössä on kaikkiaan 610 opiskelijaa. Yksikössä voi opiskella puutarhatalouden lisäksi logistiikan sekä hotelli-, ravintola- ja cateringalan tutkintoihin.

Floralia on avoinna la – su klo 10 – 17

Näyttelyssä on tarjolla asiantuntijaluentoja, näytteilleasettajia, kukka- ja yrttimyyntipisteitä, opiskelijoiden yritysideoita sekä vinkkejä puutarhaan. Lippu 5 e ja perhelippu 15 e.

Floralia-nimen alkuperä juontaa juurensa antiikin Roomaan ja se tarkoittaa kasvillisuuden ja sadonkorjuun jumalattaren kunniaksi pidettyä juhlaa kevään tulolle.

Floralia - Kevät alkaa Kempeleestä!

Lisätietoja:
tapahtuman organisaattori, lehtori Pasi Kivilompolo, p. 050 5300 433, pasi.kivilompolo@osao.fi

Katso Floralia-video (Youtube) »

Kuvat ja video: Jouni Ylisuutari

23.03.2015

Kommentointi