OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / OSAO jälleen Suomen vetovoimaisin monialainen ammattiopisto

OSAO jälleen Suomen vetovoimaisin monialainen ammattiopisto

OSAOon oli 1,49 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

OSAOon oli 1,49 ensisijaista hakijaa yhtä aloituspaikkaa kohden.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO oli jälleen Suomen suosituin monialaisten ammattiopistojen joukossa nuorten yhteishaussa. Yhteishaussa hakeneista 2 623 merkitsi ykköstoiveekseen OSAOn. OSAOssa on kaikkiaan 1758 opiskelupaikkaa elokuussa alkavissa ammatillisissa perustutkinnoissa.

Vetovoimaisimmat tutkinnot kevään 2015 yhteishaussa (vetovoimakerroin: ensisijaista hakijaa / aloituspaikka):
• audiovisuaalisen viestinnän perustutkinto (6,08)
• kauneudenhoitoalan perustutkinto (3,69)
• hiusalan perustutkinto (2,81)
• turvallisuusalan perustutkinto (2,7)
• tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto (2,6)
• logistiikan perustutkinto (2,31)

Jos tutkintoon on pääsy- ja soveltuvuuskoe, siihen kutsutaan kaikki hakijat. Koetulokset siirretään kaikkiin saman valintaryhmän koulutuksiin, joissa on pääsykoe ja joihin henkilö on hakenut. Kokeet järjestetään huhti-toukokuun aikana. Jos hakija jää pois pääsy- ja soveltuvuuskokeesta, hän ei voi tulla valituksi kyseiseen koulutukseen. Opiskelijavalinnat julkistetaan aikaisintaan 11.6.2015 ja opiskelupaikka on otettava vastaan 25.6. mennessä. Syyslukukausi alkaa 12.8.2015.

Yhteishaussa pystyivät hakemaan opiskelupaikkaa he, joilla ei ole vielä mitään peruskoulun jälkeistä tutkintoa. Ylioppilaille osoitettuja paikkoja oli tarjolla 92.

Mahdollisesti vapautuvia paikkoja voi hakea 15.6. alkaen valtakunnallisen Opintopolku-verkkopalvelun kautta.

Koulutukseen voi hakeutua muulloinkin kuin yhteishakuaikana. Haku on auki ympäri vuoden OSAOn koulutuskalenterin kautta. Ammatillisen perusopetuksen vapaita paikkoja voi myös tiedustella suoraan opinto-ohjaajilta.

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 100 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk).

Lisätietoja: kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi, 050 5383 929

31.03.2015

Kommentointi