OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Hyppää kyytiin! Koulutuksen tiedotusjuna saapuu Ouluun 25.5.

Hyppää kyytiin! Koulutuksen tiedotusjuna saapuu Ouluun 25.5.

Koulutuksen tiedotusjuna kulkee Helsingistä Rovaniemelle maanantaina 25.5.2015. Kiertueen juna-asemille järjestetään nuorille oheistapahtumia, joissa on koulutustiedotusta ja mukavaa ohjelmaa. Tiedotusjuna saapuu Oulun asemalle klo 17.53.

Oulun rautatieaseman edustalla tapahtuu ma 25.5. klo 17 – 19
Asematapahtumassa tiedotetaan Opintopolku.fi -verkkopalvelusta, lisätään nuorten tietoisuutta oppisopimuskoulutuksen mahdollisuuksista sekä kerrotaan uusista, elokuussa käynnistyvistä ammatilliseen koulutukseen valmentavista koulutuksista.

Oulun asematapahtuman juontajana ja hauskuuttajana toimii YLEn Naurun tasapaino -kilpailustakin tuttu Peter Sapiano. Ilmaistapahtumassa esiintyvät SAKUstarsin tanssiduo Niko ja Ville OSAOsta. Tapahtuman järjestävät Oulun seudun ammattiopisto OSAO ja Ammattiopisto Luovi.

Haku käynnissä valmentaviin koulutuksiin
Ammattistartti, kotitalousopetus, maahanmuuttajien valmistava koulutus sekä valmentava ja kuntouttava koulutus jäävät koulutusten niminä historiaan. Tilalle tulevat Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus (Valma) sekä Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus (Telma).

Valma-koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat hakea myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Valmentava koulutus alkaa OSAOssa elokuussa 2015 ja se kestää enintään yhden vuoden. Haku on valtakunnallisessa Opintopolussa 19.5. – 21.7.2015.

Koulutuksen tiedotusjuna kiertää Suomen
Koulutuksen tiedotusjuna kulkee normaalin juna-aikataulun ja reittien mukaisesti Kouvolasta Kajaaniin 22.5. ja Helsingistä Rovaniemelle 25.5.

Junan salonkivaunuun on kutsuttu matkaan nuoria, yrittäjiä, eri tahoilla nuorten kanssa toimivia henkilöitä ja opinto-ohjaajia. Junamatkalla keskustellaan ammateista ja koulutusmahdollisuuksista eri ammattiryhmien ja ohjaajien kanssa. Samalla matkustajia tiedotetaan valtakunnallisesta Opintopolku.fi -verkkopalvelusta ja sen CV-netistä. Asemakohtaisesta ohjelmasta vastaavat alueen koulutuksen järjestäjät.

Kiertueen järjestää Oppisopimuskoulutuksen ennakkojakso -hanke yhteistyössä koulutuksen järjestäjien kanssa. Vetureina toimivat Oulun seudun ammattiopisto OSAO ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda.

Länsi-Suomen kiertueen ohjelma Facebookissa »

Lisätietoa Valma-koulutuksesta »

Junakiertueen yhteyshenkilöt:
Susanna Kosonen, Keuda, p. 040 174 5578
Kati Pääkkönen, OSAO, p. 040 630 4341
Heli Pesonen, OSAO, p. 040 637 8552

21.05.2015

Kommentointi