OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Vapaaehtoiset eläkeläiset opiskelijoiden tukihenkilöiksi

Vapaaehtoiset eläkeläiset opiskelijoiden tukihenkilöiksi

K2K-toiminnassa eläkkeelle siirtynyt saa mielekkään mahdollisuuden hyvän tekemiseen. Kuvan henkilöt eivät liity hankkeen toimintaan.

K2K-toiminnassa eläkkeelle siirtynyt saa mielekkään mahdollisuuden hyvän tekemiseen. Kuvan henkilöt eivät liity hankkeen toimintaan.

Oulun seudun ammattiopistossa käynnistyneellä K2K Kaveri kaverille -toiminnalla kokeilemme suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa uudentyyppistä vapaaehtoista tukitoimintaa: tarjoamme opiskelijoille yksilöllistä lisätukea opintojen loppuun saattamiseen ja erilaisiin opiskelun hidasteisiin.

Vuonna 2014 OSAOn opiskelijoista keskeytti opintonsa 3,7 % eli 208 opiskelijaa niin, että heillä ei ollut tiedossa työpaikkaa tai toista opiskelupaikkaa. K2K toiminnan tavoitteena on luoda K2K toimintamalli ja vähentää opintojen keskeyttämisiä.

Toiminnan käynnistämisvaiheessa vapaaehtoiset tukihenkilöt ovat Oulun seudun koulutuskuntayhtymästä (Osekk) eläkkeelle siirtyneitä, joilla on pitkä kokemus opiskelijoiden kanssa toimimisesta ja kiinnostusta nuorten pärjäämistä kohtaan. Käynnistysvaiheen jälkeen laajennamme tukihenkilöiden joukkoa. Vapaaehtoisten toiminta ei korvaa opiskeluhuollon ammattilaisten työtä vaan täydentää sitä.

Opiskelijalle tuki tarkoittaa kiireetöntä yhdessäoloa ja vuorovaikutusta vapaaehtoisen kaverin kanssa oppituntien ulkopuolella opiskelijan hankaliksi kokemissa asioissa. Tukea tarjotaan opiskelijalle, joka tuntee tarvitsevansa esim. tsemppaamista kasaantuneiden tehtävien tekemisessä, motivointia, tukea opiskelutaitoihin tai suomen kielen harjoittelua.

K2K antaa opiskelijalle keskustelukaverin mieltä askarruttavissa asioissa sekä kannustusta opintojen edistämisessä ja loppuun saattamisessa. Eläkkeelle siirtynyt saa yhteyden nuorten elämään, kokemuksia ja hiljaisen tiedon arvostusta sekä mielekkään mahdollisuuden hyvän tekemiseen.

K2K Kaveri kaverille on ESR-hanke vuosina 2015-2017. Vastaavanlaista tukitoimintaa on tarjottu opiskelijoille Hollannissa Landsteden koulussa jo 10 vuotta hyvin tuloksin. Uskomme, että vapaaehtoisten tukitoiminnalle on suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa tarvetta.

Lisätietoja:
Leena Raitala, projektipäällikkö
leena.raitala@osao.fi
p. +358 40 141 5311

Anna-Mari Saarela, projektikoordinaattori
anna-mari.saarela@osao.fi
+358 40 6618 123

5.05.2015

Kommentointi

Tukihenkilön saaminen

Etsin tukihenkilöä, joka voi auttaa suomenkielen tehtävistäni ja haluan parantaa vielä kieleni. Mistä voin löytää ? Kiitos

edi - 12 syyskuuta 2017 klo 19.44

Tukihenkilö tarjolla

Hei, ja kiitos kysymyksestäsi
Vapaaehtoisen vanhemman kaverin saat tukihenkilöksesi suomen kielen parantamiseen näin:
kirjoita kaveripyyntö Opiskelijan lomakkeelle (löytyy sivulta www.osao.fi/k2k). Ryhmänohjaaja tai joku opettaja voi auttaa. Lähetä lomake minulle (Leena Raitala, OSAOn opiskelijapalvelut) OSAOn sisäisessä postissa tai skannaa ja lähetä sähköpostissa (Leena.Raitala@osao.fi).
Kirjoita nimesi ja yhteystietosi lomakkeeseen selvästi, jotta voimme ottaa sinuun yhteyden, kun olemme valinneet sinulle sopivan tukihenkilön.
Terveisin
Leena Raitala, K2K-kaveritoiminta

Leena Raitala - 18 syyskuuta 2017 klo 11.28