OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Yhtymäjohtaja-rehtori: Hallitusohjelmassa isoja uudistuslinjauksia ammatilliseen koulutukseen

Yhtymäjohtaja-rehtori: Hallitusohjelmassa isoja uudistuslinjauksia ammatilliseen koulutukseen

Kuntayhtymä-johtaja Jarmo Paloniemi.

Kuntayhtymä-johtaja Jarmo Paloniemi.

Oulun seudun ammattiopiston Pudasjärven yksikön kevätjuhlassa puhunut kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi totesi Juha Sipilän johtaman hallituksen ohjelmaan sisältyvän myös ammatillista koulutusta koskevia uudistuksia. Isoja linjauksia ovat muun muassa oppisopimustoiminnan joustavoittaminen, aikuis- ja nuorisoasteen lähentäminen toisiinsa, opiskelun tehostaminen sekä koulutuksen ylläpitäjien määrän vähentäminen.

Paloniemi näkee rakenteelliset uudistukset oikein toteutettuina koulutuksen rationalisointina, ei leikkauksina. Yhtymäjohtaja-rehtori painotti, että oppilaitoksen on kyettävä uudistumaan ja hyväksymään jatkuva murros:

- Ellemme ole kyvykkäitä itsenäiseen kriittiseenkin prosessiin, muutos tulee jonkun muun tekemänä. Tuolloin olemme heikoilla: emme muuttajina vaan muutoksen kohteena. Olemmeko kyvykkäitä tähän muutokseen? Opetus- ja kulttuuriministeriön uunituoreen arvioinnin mukaan meitä uudistuskykyisempää organisaatiota koulutuskentässä on vaikea löytää, joten vastaus on: kykymme yhä uuteen ”nahan luontiin” riittävät.

Yhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemen kevätjuhlapuhe, OSAOn Pudasjärven yksikkö, 29.5.2015 »

Lisätiedot:kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi p. 050 538 3929

kuva: Jouni Ylisuutari

29.05.2015

Kommentointi