OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Valma vaihtoehto ilman koulutuspaikkaa jääville

Valma vaihtoehto ilman koulutuspaikkaa jääville

Peruskoulun päättäneet nuoret saavat tiedon syksyn opiskelupaikasta 11.6.2015. Uusi valmentava koulutus Valma on vaihtoehto heille, jotka jäävät ilman opiskelupaikkaa. Haku valmentavaan koulutukseen on päättynyt. Opinnot alkavat Oulun seudun ammattiopistossa 24.8.


Uusi koulutus korvaa vanhat


Ammattistartti, kotitalousopetus, maahanmuuttajien valmistava koulutus sekä valmentava ja kuntouttava koulutus jäävät koulutusten niminä historiaan. Tilalle tulee ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus Valma.

Valma on tarkoitettu niille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. Koulutuksen suorittanut saa 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat kuitenkin osallistua myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Erityisestä syystä voidaan ottaa tutkinnon jo suorittanut, jos valmentavan koulutuksen suorittaminen on jatko-opintovalmiuksien hankkimiseksi perusteltua.

Valmentavan koulutuksen aikana opiskelija saa perustietojen ja -taitojen kertausta, apua arjen- ja elämänhallintaan, henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä yksilöllistä ohjausta opintoihin. Koulutuksessa perehdytään mm. työelämän pelisääntöihin ja tutustutaan työelämään oikeilla työpaikoilla. Valma-koulutuksessa on mahdollista rakentaa hyvin yksilöllisiä ja joustavia opintopolkuja. Opiskelijan on mahdollista siirtyä tutkintoon johtaviin opintoihin joko oppilaitosmuotoisen opiskelun tai oppisopimuskoulutuksen kautta kesken Valma-vuoden.

Lisätietoja:
yksikönjohtaja Alpo Kaisto, p. 050 3376 382
opettaja Paula Törmänen, p. 050 594 1926

www.osao.fi/valma

esittelyvideo (YouTube) »

5.06.2015

Kommentointi