OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Uudet valmentavat koulutukset käynnistyivät

Uudet valmentavat koulutukset käynnistyivät

VALMA-koulutukseen on jatkuva haku Opintopolussa.

VALMA-koulutukseen on jatkuva haku Opintopolussa.

Ammattistartti, kotitalousopetus, maahanmuuttajien valmistava koulutus sekä valmentava ja kuntouttava koulutus ovat jääneet koulutusten niminä historiaan. Tilalle tulivat elokuun alusta uudet koulutuskokonaisuudet Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA ja Työhön ja itsenäiseen elämään valmentava koulutus TELMA.

Valmentavien koulutusten seminaari pidetään ti 8.9.2015 OSAOn Kontinkankaan yksikössä (Kiviharjuntie 8, Oulu). Seminaariin on ilmoittautunut noin 130 opetusalan asiantuntijaa eri kouluasteilta. Seminaarin järjestävät Opetus- ja kulttuuriministeriö, Opetushallitus ja Oulun seudun ammattiopisto. Oulussa, Helsingissä ja Tampereella järjestettävien koulutustilaisuuksien sisältö on sama.

VALMA ja TELMA

Oulun seudulla VALMA-koulutusta järjestää Oulun seudun ammattiopisto ja TELMA-koulutusta Ammattiopisto Luovi.

Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA on tarkoitettu niille, joilla on halu päästä ammatilliseen koulutukseen tai joilla on tähtäimessä oppisopimuskoulutus. Koulutuksen laajuus on 60 osaamispistettä ja se kestää enintään yhden vuoden. Koulutuksen suorittanut saa 6 lisäpistettä yhteishakuun.

Koulutus on ensisijaisesti tarkoitettu vailla toisen asteen tutkintoa oleville perusopetuksen päättäneille nuorille. Koulutukseen voivat kuitenkin osallistua myös aikuiset, jotka tarvitsevat valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen siirtymiseksi. Koulutukseen on jatkuva haku.

Valmentavan koulutuksen aikana opiskelija saa perustietojen ja -taitojen kertausta, apua arjen- ja elämänhallintaan, henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman sekä yksilöllistä ohjausta opintoihin. Koulutuksessa perehdytään mm. työelämän pelisääntöihin ja tutustutaan työelämään oikeilla työpaikoilla.

Työhön ja itsenäiseen elämään valmentavan koulutuksen TELMAn tavoitteena on antaa sairauden tai vamman vuoksi erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien mukaista opetusta ja ohjausta.

Koulutuksen laajuus 60 osaamispistettä. Koulutuksen järjestäjä päättää suoritusajasta, joka on enintään kolme vuotta. Suoritusaika määräytyy opiskelijan henkilökohtaisten tavoitteiden ja valmiuksien perusteella.

Lisätietoja:
opetusneuvos Anne Mårtensson, OKM, p. 050 3457 343
yksikönjohtaja Irmeli Männistö, OSAO, p. 050 5380 533

7.09.2015

Kommentointi