OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Mestarimöötti Oulussa viikonvaihteessa

Mestarimöötti Oulussa viikonvaihteessa

Valtakunnallisen Mestarimöötin lippukulkue kuvattuna Pielisjoen sillalla  vuodelta 2007

Valtakunnallisen Mestarimöötin lippukulkue kuvattuna Pielisjoen sillalla vuodelta 2007

Käsityöalojen osaajat, kisällit ja mestarit kokoontuvat viikonvaihteessa 23.–24.4.2016 Ouluun valtakunnalliseen mööttiin.

Järjestäjinä ovat Oulun Seudun Kisälli- ja Mestarikilta sekä Restaurointikillan pohjoispohjalaiset aktiivit yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Oulun seudun ammattiopisto OSAO on tehnyt yhteistyötä mööttijärjestelyissä monin eri tavoin. Juhlapaikkana on OSAOn Myllytullin-Pikisaaren yksikön tilat, juhlapuheen pitää kuntayhtymäjohtaja Jarmo Paloniemi ja Oppisopimusyksikkö on auttanut käytännön järjestelyissä viime kesästä alkaen.

Kiltoja on parissa kymmenessä suurimmassa kaupungissa ja ne kuuluvat Mestarikiltaneuvoston alaisuuteen joka ”pitää majaa” nykyisin Suomen Yrittäjät ry:n suojissa. Kiltoihin kuuluu noin 700 jäsentä lähinnä erikoisammattitutkinnon suorittaneita taitajia – siis mestareita. Kiltatoiminnan tärkeä tehtävä on eri ammattien kädentaitoperinteiden vaaliminen. Käytännössä toiminnassa korostuu erityisesti korkean osaamisen ja hyvin tehdyn työn vaatimus.

Oulun möötistä ulospäin näkyy erityisesti kiltojen lippukulkue, joka lähtee Toripolliisin patsaalta lauantaina 23.4. klo 13.15. Kulkue kulkee Pakkahuoneenkatua Rotuaarille ja siitä kaupungintalon eteen.

20.04.2016