OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Oppisopimusyksikkö muuttaa Pikisaareen - neuvontapiste Osaajan paikka TE-toimiston tiloihin

Oppisopimusyksikkö muuttaa Pikisaareen - neuvontapiste Osaajan paikka TE-toimiston tiloihin

Oppisopimusyksikkö muuttaa kesäkuun loppuun mennessä Pikisaaren Suolamakasiiniin.

Oppisopimusyksikkö muuttaa kesäkuun loppuun mennessä Pikisaaren Suolamakasiiniin.

Toimipaikka vaihtuu ja asiakaspalvelu vahvistuu

Oppisopimuskoulutuksen ohjausta ja neuvontaa kahdelta luukulta

OSAOn Oppisopimusyksikkö muuttaa Torikadulta idyllisessä Pikisaaressa lähellä Oulun keskustaa sijaitsevaan Suolamakasiiniin (Pikisaarentie 13) kesäkuun 2016 loppuun mennessä. Samassa rakennuksessa toimii OSAOn Myllytullin-Pikisaaren yksikön Tuuma ja Tikki -myymälä.

Kuten tähänkin saakka oppisopimuskoulutuksesta kiinnostuneiden ja työnantaja-asiakkaiden on mahdollisuus saada ohjausta ja neuvontaa puhelimitse, sähköpostitse sekä paikan päällä Oppisopimusyksikössä.

OSAO vahvistaa ohjaus- ja neuvontapalveluiden toteuttamista elokuun 2016 alusta lähtien Osaajan paikan siirtyessä Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston aulaan (Torikatu 34–40). Neuvontapisteessä tarjotaan ohjausta ja neuvontaa liittyen oppisopimus- ja aikuiskoulutukseen. Päivystysajoista ja muista yksityiskohdista tiedotetaan tarkemmin kesällä 2016.

Jatkossa vahvistamme myös mm. Facebook- ja internet-sivujen käyttöä tiedotuskanavina. Toimintamallimme kehittämiseen kuuluu myös yhä aktiivisempi jalkautuminen työpaikoille mm. osaamistarvekartoitusten tekemiseksi ja oppisopimuskoulutuksesta tiedottamiseksi.

Oppisopimuskoulutuksen juuret ovat käsityöalojen mestari, kisälli ja oppipoika -perinteessä

Oppisopimusyksikön uusi sijainti Pikisaaren käsityöläiskaupunginosassa luo muistikuvia ajasta, jolloin työvaltainen ammattitaidon oppiminen oli tapa pitää yllä osaamista käsityöaloilla. Nykyiset perustutkinto/ammattitutkinto/erikoisammattitutkinto -tasot periytyvät suoraan ammattikuntalaitoksen ajalta oppipoika/kisälli/mestari -mallista. Samaan aikaan kun oppisopimuskoulutusta modernisoidaan ja toimintamalleja uudistetaan eri tavoilla, antaa Pikisaaren ympäristö muistutuksen koulutusmuodon historiallisista juurista.

Alun pitäen Suolamakasiini-rakennus kuului kattiloita valmistaneelle yritykselle, joka alumiinin valuprosessissa tarvittiin mm. suolaa. Myöhemmin Suolamakasiini kuului villatehtailija Walde Hyryn omistamaan Oulun Villatehdas Oy:n kiinteistöön. Hän osti vuonna 1918 kiinteistön värjärimestari Otto Lindgreniltä (myöhemmin Karhi), joka oli perustanut vuonna 1877 Oulun Pikisaareen kankaiden värjäämön ja kehräämön (Uleåborgs Yllefabrik Ab).

Avoimet ovet -tapahtuma järjestetään 23.8.2016 klo 9 - 18. Tervetuloa tutustumaan uusiin tiloihimme!

19.04.2016

Kommentointi

nostalginen paikka

Samaisessa paikassa Jorma maksoi ensimmäisen vuokransa yrittäjänä liekö ollut elokuu 1977 . Kauppaneuvos itse kirjoitti käsin kuitin.

jorma ketola - 21 huhtikuuta 2016 klo 20.09