OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Suomen ammattitaitomaajoukkue valittu - mukana kilpailijoita OSAOsta

Suomen ammattitaitomaajoukkue valittu - mukana kilpailijoita OSAOsta

Kuva: WorldSkills

Kuva: WorldSkills

Suomen ammattitaitomaajoukkue kilpailee nuorten ammattitaidon MM-mitaleista lokakuussa Abu Dhabissa. Maajoukkueeseen on valittu kaksi Oulun seudun ammattiopistosta valmistunutta kilpailijaa. Tapio Immonen kilpailee Konepajatekniikan ja Jani Kinnunen Viherrakentamisen mestaruudesta.

Suomen ammattitaitomaajoukkueeseen WorldSkills -kisoissa kuuluu kaikkiaan 27 kilpailijaa ja 24 experttiä eli tuomaria yhteensä 24 eri lajissa. Kilpailijat on valittu avoimilla karsintakilpailuilla. Osa joukkueen nuorista vielä opiskelee, osa on ollut jo pidempään työelämässä. Kilpailijat samoin kuin expertitkin tulevat eri oppilaitoksista ympäri Suomea.  OSAOsta expertteinä ovat Mika Koivuranta (konepajatekniikka), Sauli Jaara (putkiasennus) ja Seppo Kuusikko (sähköasennus).

Kilpailijat aloittavat valmentautumisen kisoihin lajinsa tuomarin ja valmentajien kanssa. Ennen 14.-19.10.2017 käytäviä WorldSkills -kisoja koko maajoukkue kokoontuu yhteen Skills Finlandin järjestämille maajoukkueleireille, joilla joukkue hitsautuu yhteen ja saa ohjeita henkisen ja fyysisen kunnon kohottamiseen. Ensimmäinen maajoukkueleiri järjestetään huhtikuussa.

Lisätietoja OSAOn osallistumisesta WorldSkills -kisoihin antaa Sauli Jaara, sauli.jaara@osekk.fi

6.02.2017