OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Ensihoidon opiskelijat järjestivät suuronnettomuusharjoituksen Kempeleessä

Ensihoidon opiskelijat järjestivät suuronnettomuusharjoituksen Kempeleessä

Perustason ensihoidon ja turvallisuusalan opiskelijat harjoittelivat viranomaisyhteistyötä suuronnettomuusharjoituksessa.

Perustason ensihoidon ja turvallisuusalan opiskelijat harjoittelivat viranomaisyhteistyötä suuronnettomuusharjoituksessa.

OSAOn perustason ensihoidon opiskelijat järjestivät maanantaina 10.4. suuronnettomuusharjoituksen OSAOn ajoharjoitusradalla Kempeleessä. 

Perustason ensihoidon osaamisala on osa OSAOn Kontinkankaan yksikössä toteutettavaa Opetushallituksen kokeilua. Kolme vuotta sitten käynnistyneellä koulutuskokeilun tarkoitus on kehittää ja vahvistaa ensihoidon osaamista. Suuronnettomuusharjoitus liittyy koulutuskokeilun viranomaisyhteistyön tutkinnonosaan, joka toteutetaan OSAOssa nyt ensimmäistä kertaa.

Suuronnettomuusharjoitukseen osallistui noin 50 henkilöä, joista puolet olivat harjoituksissa potilaina. Ensihoidon opiskelijoiden lisäksi harjoitukseen osallistui turvallisuusalan opiskelijoita Limingasta. Harjoituksessa opiskelijat tulivat tilanteeseen, jossa bussi ja henkilöauto olivat törmänneet toisiinsa 80km/h nopeudella. Onnettomuuden seurauksena paikalla oli useita eriasteisesti loukkaantuneita ja rajallisesti pelastusresursseja. Opiskelijoiden tehtävänä  oli tehdä onnettomuuspaikalla ensimmäinen primääriarvio, luokitella potilaat hoitoisuusluokkien mukaan ja kerätä heidät kokoontumisalueelle sekä  kuljettaa varsinaiseen hoitopaikkaan, joka harjoituksessa oli järjestetty ajoharjoitteluradalla olevaan halliin. Ammattiosaamisen näyttönä toteutettavassa harjoituksessa opiskelijoiden toiminnassa kiinnitettiin huomiota erityisesti eri toimijoiden viranomaisyhteistyöhön ja viestinnän sujuvuuteen.

Suuronnettomuusharjoituksen järjestäneen ryhmän ryhmänohjaaja Seija Rannikko kertoo työelämän ottaneen hyvin vastaan perustason ensihoidon koulutuksen ja sen opiskelijat. Tänä keväänä opintonsa päättävä ryhmä on ensimmäinen OSAOsta valmistuva perustason ensihoitajien ryhmä. Rannikko kertoo heidän olevan erittäin motivoituneita opiskelijoita, joiden osaaminen on opintojen aikana kehittynyt hurjasti. Myös työelämä on kiitellyt opiskelijoiden osaamista ja osa heistä onkin jo työllistynyt esimerkiksi keikkahommiin.

Kuuntele Radio Pookin haastattelu bit.ly/2o36dfk ja katso kuvagalleria facebook-sivultamme.

11.04.2017

Kommentointi