OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / OSAO vuoden 2017 autoalan koulutuksen järjestäjä

OSAO vuoden 2017 autoalan koulutuksen järjestäjä

OSAOssa on investoitu autoalan nykyaikaisiin oppimisympäristöihin. Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi ja yksikönjohtaja Alpo Kaisto tutustuivat joulukuussa OSAOn Haukiputaan yksikön uuteen täyssähköautoon.

OSAOssa on investoitu autoalan nykyaikaisiin oppimisympäristöihin. Kuntayhtymäjohtaja-rehtori Jarmo Paloniemi ja yksikönjohtaja Alpo Kaisto tutustuivat joulukuussa OSAOn Haukiputaan yksikön uuteen täyssähköautoon.

Oulun seudun ammattiopisto on saanut Autoalan koulutuksenjärjestäjä 2017 -palkinnon.

Valinnan perusteluissa mainittiin OSAOn toteuttaneen esimerkillisesti uuden teknologian mukanaan tuomia muutoksia toimintaympäristössään ja toimineen aktiivisesti yhteistyössä alueen yritysten kanssa. Autoalan koulutuksen järjestäjä 2017 julkistettiin Autoalan Keskusliiton järjestämillä Autoalan opettaja- ja kouluttajapäivillä Turussa 28.4.2017.

- Uuden teknologian muutosten vuoksi opiskelijoiden oppimiskykyyn ja -tapoihin tulee reagoida nopeasti, toteaa Jouko Sohlberg Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiön asiamies ja Autoalan Keskusliiton (AKL) tekninen johtaja. - Autoalan Keskusliiton yhtenä vastuullisena tehtävänä on turvata ammatillinen osaaminen alalla digitalisaation ja markkinoiden murroksen mukanaan tuomissa muutoksissa, painottaa AKL:n toimitusjohtaja Pekka Rissa.

OSAOn autoalan koulutuksessa pyritään katsomaan tulevaisuuteen ja ennakoimaan alan kehityssuuntaa. Haukiputaalla on investoitu autoalan nykyaikaisiin oppimisympäristöihin. Viime joulukuussa otettiin käyttöön ensimmäinen Pohjois-Suomessa koulutuskäyttöön hankittu täyssähköauto ja tänä keväänä hybridiauto.

-OSAOssa on todella monipuoliset mahdollisuudet opiskella autoalaa. Tarjonta on laaja ja taloon mahtuu paljon erikoisosaamista, kertoo koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen OSAOn Haukiputaan yksiköstä. - Jatkossa tavoitteena on tehdä entistä tiiviimmin yhteistyötä Haukiputaan ja Muhoksen yksiköiden välillä, esim. opettajavaihtoa. Erityisen tyytyväisiä molemmissa yksikössä ollaan yritysten kanssa tehtävään yhteistyöhön, joten siihen suuntaan tullaan jatkamaan.

Haukiputaan yksikössä on käynnissä EAKR -rahoitteinen Auto2020 –projekti, jossa kehitetään yksiköstä autoalan osaamis- ja innovaatiokeskittymää. Kesäkuussa päättyvässä projektissa on rakennettu uudet demo-oppimisympäristöt nykyautotekniikan opettamiseen. Autoalan opettajista koostuvat projektitiimi on perehtynyt erilaisiin nykytekniikan laitteisiin ja oppimisympäristöihin.
-Projektissa tehdyn markkinakartoituksen perusteella on hankittu esimerkiksi hybridiauto, erilaisia testereitä ja kalibrointilaitteistoja nykyaikaiseen kamera ja tutkatekniikkaan sekä alumiini- ja muovikorjausympäristöt. Niitä hyödynnetään ja tullaan hyödyntämään hyvin konkreettisesti päivittäisessä autoalan opetuksessa, lupaa Hyyryläinen.

Vuoden autoalan koulutuksenjärjestäjä -palkinnon jakaa Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö. Palkinto osoitetaan autoalan toisen asteen ammatillisen koulutuksen järjestäjälle, joka kehittää alan koulutustoimintaa oppimisen, toimintaympäristön muutosten ja teknologian kehittymisen näkökulmasta. Autoalan koulutuksen järjestäjä -palkinto jaettiin tänä vuonna ensimmäisen kerran.
Autoalan Ammattikoulutuksen Edistämissäätiö on perustettu vuonna 1961. Säätiön tarkoituksena on edistää autoalan toimintaa erityisesti kehittämällä sen koulutusta.


Lisätiedot: koulutuspäällikkö Marko Hyyryläinen, p. 050 3225 595

28.04.2017

Kommentointi