OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / OSAOn artesaaniopiskelijoiden näyttely Iin Nätteporissa

OSAOn artesaaniopiskelijoiden näyttely Iin Nätteporissa

OSAOn tekstiilialan artesaaniopiskelijoiden Sari Niirasen ja Pirkko Karjalaisen näyttely avataan Iin Nätteporissa lauantaina 7.10.2017.

Niiranen ja Karjalainen ovat koonneet Poskenpunainen, kullankeltainen ja muita kuvioita matkalta - värejä, taidetta ja tekstiilejä -näyttelyn osana opintojaan. Tekstiilialan artesaaniopintoihin kuuluu yrittäjyyden opiskelua ja näyttelyn työt ovatkin Niirasen ja Karjalaisen omien yritysten, Sufferiinan Salongin ja Triinu NY:n tuotteita.

Sari Niiranen (os. Isosomppi) on iiläinen toisen vuoden artesaaniopiskelija. Hän on työskennellyt paikallislehti Rantapohjassa 20 vuotta ja on nyt kahden vuoden opintovapaalla. Työn ohella hän on suunnittelut ja toteuttanut erilaisia käsitöitä mm. Novita-lehteen, sekä sisustustekstiilejä Unelmien Talo ja Koti -lehteen. Niiraselta näyttelyssä on esillä virkattuja asusteita, sisustustuotteita, taidetekstiilejä sekä uusiokäyttömateriaaleista

Pirkko Karjalainen on oululainen, toisen vuoden artesaaniopiskelija. Aiemmalta koulutukseltaan Karjalainen on kasvatustieteen maisteri, kuvataiteisiin erikoistunut luokanopettaja ja laaja-alainen erityisopettaja. Hänellä on 20 vuotta työkokemusta luokanopettajana ja 10 vuoden kokemus laaja-alaisen erityisopettajan työstä. Työuransa aikana hän on osallistunut useille kuvataiteen kursseille ja hän on opettanut kuvataiteita 20 vuoden aikana.
Karjalainen on tuonut näyttelyyn esille tekstiilisuunnittelutöitä, tekstiilejä ja sisustustuotteita artesaaniopintojen ajalta ja lisäksi grafiikkaa ja veistoksen aikaisemmilta vuosilta. Näyttelytoiminnasta hänellä on kokemusta useiden näyttelyiden suunnittelijana ja rakentajana, mutta hänen töitään on esillä omassa näyttelyssä nyt ensimmäistä kertaa.

Poskenpunainen, kullankeltainen ja muita kuvioita matkalta -näyttely on avoinna maanantaihin 16.10.2017 saakka. Tekijät ovat paikalla lauantaina 7.10.2017 klo 10 - 12.

6.10.2017