OSAO

FI EN
Tulosta
Etusivu / Nyt / Uutiset / Arkisto / Oulun seudun ammattiopistosta IB World School

Oulun seudun ammattiopistosta IB World School

Kansainvälinen järjestö International Baccalaureate Organization (IBO) on 30.11.2017 myöntänyt Oulun seudun ammattiopistolle IB World School -aseman. Oulun seudun ammattiopistolla on lupa järjestää itsenäisenä kouluna IB Career-related programme (IBCP)-opetusta.

Career-related programme on IB-järjestön uusin vuonna 2012 julkaistu ohjelma. OSAO on ollut kehittämisessä mukana alusta asti. IBCP-ohjelma yhdistää ammatilliset opinnot ja akateemisia valmiuksia kehittävät IB-opinnot. Opintojen tavoitteena on kehittää valmiuksia kansainvälisiin jatko-opintoihin ja työskentelyyn monikulttuurisissa ympäristöissä.

Ohjelman kehittäminen aloitettiin Oulussa kansainvälisen liiketalouden perustutkinnon puitteissa. OSAO ja Oulun lyseon lukio aloittivat ensimmäisenä maailmassa ammatillisen IB-pilottikoulutuksen syksyllä 2004. Career-related programme on tällä hetkellä IB-järjestön nopeimmin kasvava ohjelma. Career-related-ohjelmaa tarjoavia kouluja on tällä hetkellä yli 160 yli kahdessakymmenessä maassa. OSAO on Suomessa ainoa ohjelmaa tarjoava koulu. OSAO tarjoaa IBCP-ohjelmaa osana englanninkielistä liiketalouden perustutkintoa. Opiskelijat suorittavat merkonomitutkintoon kuuluvina valinnaisina osina kaksi IB-lukion ainetta Business Management ja English B sekä ohjelmaan kuuluvat Core-opinnot. Opiskelijat saavat ammatillisen tutkintotodistuksen lisäksi kansainvälisen IB Career-related Programme-todistuksen.

Haku IBCP-ohjelman sisältävään englanninkieliseen merkonomikoulutukseen tapahtuu erillishakuna OSAOn WWW-sivujen kautta. Hakuaika on sama kuin yhteishaussa 20.2.–13.3.2018. Koulutusohjelma on tarkoitettu peruskoulun suorittaneille, joilla ei ole toisen asteen tutkintoa. Opiskelu vaatii hyvää peruskoulutasoista englannin kielen osaamista.

Linkkejä:
http://www.osao.fi/en/education/ib-career-related-programme.html
http://www.ibo.org/

Lisätietoja:
Koulutuspäällikkö Tiina Karvonen, p. 050 - 4624720

22.12.2017

Kommentointi