OSAO

FI EN

Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutuksia Kontinkankaan yksikössä

Oulun seudun ammattiopiston Kontinkankaan yksikkö on ennakoinut ammatillisen koulutuksen reformiin liittyvää rahoitusleikkausta ottamalla käyttöön tänä syksynä uuden opetuksen toteuttamismallin. Opetus on entistä käytännönläheisempää ja mahdollistaa paremmin yksilöllisten opintopolkujen toteuttamisen. Esimerkkeinä tänä syksynä aloitetut kansainvälisyys- ja yrittäjyyspolut.

Tuleviin muutoksiin valmistaudutaan myös mm. osallistumalla ammatillisen koulutuksen tutkintojen rakenneuudistustyöhön, kommentoimalla lausuntokierroksella olevia esityksiä, olemalla mukana valtakunnan tason opetussuunnitelmien perusteiden laadintatyössä ja koordinoimalla ja järjestämällä koulutuskokeiluja. Ammatillisen koulutuksen reformin lisäksi valtakunnallinen SOTE -uudistus tulee vaikuttamaan alueen työelämäyhteyksiin ja osaamistarpeisiin ja sitä kautta päivittäiseen toimintaamme. Yksikkö seuraa tulevaa muutosta osallistumalla Pohjois-Pohjanmaan liiton koordinoiman sosiaali- ja terveystoimen –hankkeen (PoPSTer) Osaaminen, koulutus, opetus –työryhmään. Muutosta ennakoidaan jo nyt, siitä esimerkkinä uusi Sote -logistikko koulutus.

Kontinkankaalla valmistaudutaan parhaillaan vastaanottamaan Myllytulli-Pikisaaresta siirtyvän hius- ja kauneudenhoitoalan toiminnot. Tilat valmistuvat Paasi-rakennuksen kolmanteen kerrokseen ja muutto tapahtuu ensi vuoden kesällä. Toivotamme hius- ja kauneudenhoitoalan toimijat tervetulleiksi Kontinkankaalle!

Kontinkankaan yksikössä osallistutaan erilaisiin valtakunnallisiin teematapahtumiin osana opetusta. Esimerkkinä tässä uutiskirjeessä kerrottu vanhustenviikon tapahtuma.

Avoimien ovien päivät ovat tänä vuonna kaksipäiväiset. Yksikköön ja sen koulutuksiin voi tutustua muulloinkin siitä erikseen sopimalla. Tervetuloa!

Yksikönjohtaja Teija Tolonen