Opetusjärjestelyt jatkuvat toistaiseksi työjärjestyksen mukaisesti

Lähiopetus jatkuu työjärjestyksen mukaisesti ainakin vielä 17.3.2020. OSAOssa on valmius siirtyä etä- tai verkko-opetukseen sekä tuettuun itsenäiseen opiskeluun koronavirustilanteen niin vaatiessa. Odotamme Suomen hallituksen ohjeistusta, jonka on määrä tulla maanantaina 16.3.2020.

Työelämässä oppimassa olevat opiskelijat menevät työpaikoille normaalisti, mikäli työpaikalla ei ole muuta ohjeistettu. Työpaikalla toimitaan työpaikan ohjeiden mukaan.

Tällä hetkellä ei ole tiedossa, että OSAOn henkilöstössä tai opiskelijoissa olisi koronavirustartunnan saaneita.

Keskeistä on opiskelijoiden ja henkilökunnan hyvinvoinnin ja turvallisuuden takaaminen tässä poikkeuksellisessa tilanteessa. Yhteinen tavoitteemme on, että opiskelijoiden oppiminen etenee ja valmistumassa olevien opiskelijoiden näyttöjen suorittaminen varmistetaan.

Ohjeita opiskelijalle

Mikäli opiskelijalla on flunssan oireita, hän ei saa tulla kouluun.

Jos opiskelija tai hänen lähipiiriinsä kuuluvia on riskiryhmässä (esim. diabetes, sydän- ja keuhkosairaudet), opiskelija voi hakea vapautusta opiskelusta ottamalla yhteyttä yksikköönsä.

Jos opiskelija on pois koulusta, vaikka flunssan oireita ei ole tai opiskelija ei ole altistunut koronavirukselle, hänen pitää hakea vapautusta opiskelusta ottamalla yhteyttä yksikköönsä.

Opiskelijoiden ulkomaille kohdistuvat matkat on peruttu 12.3. alkaen toistaiseksi.

Opiskelijan palatessa ulkomaan matkalta, opiskelijan on oltava kotona seuraavat 14 vuorokautta. Poissaolosta tulee ilmoittaa omalle ryhmänohjaajalle.

Kaikki kokoontumiset sekä suuremmat yhteistilaisuudet on peruttu toistaiseksi. Emme myöskään ota vastaan vieraita.

Käsien pesua opiskelupäivän aikana on tehostettu. Olemme myös lisänneet tilojen siivousta viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi henkilöstölle on annettu etätyösuositus.

Seuraa tiedotusta Wilmassa ja osao.fi:ssä

Seuraamme tiiviisti viranomaisten ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti.

OSAOssa on oma kriisijohtoryhmä, joka tiedottaa koronavirukseen liittyvistä asioista Wilman ja OSAOn verkkosivujen kautta. On tärkeää, että seuraatte tiedottamista päivittäin.

OSAOn opiskelijaterveydenhuollon yhteystiedot

Terveyden- ja hyvinvointilaitoksen ajantasainen koronavirustiedote

Ulkoministeriön tiedotteet